İşimi Nasıl Geliştirebilirim?
Şefim işini geliştirmeyle ilgili tüm püf noktaları burada!
-
Restaurant'ta Beklenmedik Durumlar İçin Kriz Yönetimi Nasıl Olmalıdır?
Restoranda yaşanan kriz anı beklenmedik bir hızla yayılıp kontrolden çıkabilir. Ansızın yaşanan tatsız durumlarda nasıl davranmak gerekir?
-
Otelcilikte Müşteri Memnuniyetinin Sağladığı Yararlar
Müşteri memnuniyeti, müşterilerin istek ve beklentilerinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi olarak tanımlanıyor. Otel işletmeleri açısından misafirlerin tesislerinde geçirdiği sürede mutlu olmaları büyük önem taşıyor. Misafirlerin tatil anılarına güzel izler bırakarak otelden mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlayabilirsin.
-
Otel ve Restoranlar için Sosyal Medyada Var Olmak
Günümüz toplumlarında en çok kullanılan iletişim araçlarının başında internet yer alıyor. İnternet her sektörde olduğu gibi yeme-içme ve turizm sektörlerindeki rekabetin de boyut değiştirmesini sağlıyor. Otel ve restoran işletmeleri ulaşamadıkları ya da ulaşmakta zorlandıkları hedef kitlelerle sosyal medya sayesinde iletişim kurabiliyor. Sen de işletmen için farklı sosyal medya hesapları açarak dijital ortamlarda yerini alabilirsin.
-
Catering Firmaları İçin Tasarruf Yöntemleri
İnsanlar, özel günlerine katılan her misafirin eşsiz ve eğlenceli bir kutlama deneyimi yaşamasını ister. Ama aynı zamanda catering maliyetlerini de kontrol altında tutmaya çalışır. Böyle bir durumda bir catering firması için en doğru tasarruf yöntemleri neler olmalı? Yanlış çabalar istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Unutma, kaliteni korurken tasarruf yapabilmek bir sanattır. İşte bunu yapmanın birkaç temel yolu...
-
A'dan Z'ye Restoran Menüsü Nasıl Hazırlanır?
Restoran menüleri, adeta yemeğe gelenlerle restoran çalışanları arasında yazılı bir anlaşma gibidir. “Size sunduğumuz yiyecekler bunlar ve biz onları bu içeriklerle hazırlıyoruz” demenin en pratik yoludur. İlk restoran menünü geliştiriyor ya da mevcut menünü yeniden düzenliyor olman fark etmez. Her şeyden önce sunulan yiyecek ve içeceklerle ilgili bir stratejin olması gerekir. Eğer işe başlamadan bir konsept geliştirme planı yaptıysan zaten doğru yoldasın demektir. Restoran menün genel konuk deneyimine anlam katmakla birlikte mekanın karakterini ve markanın kişiliğini sunmak için var. Tüm bunlar aklının bir köşesinde dursun. Çünkü bu bilgiler restoran konseptinin temellerini oluşturacak.
-
Catering Hizmeti Vermek İle İlgili Bilmeniz Gerekenler
Kuşkusuz ki yemek her kutlamanın ve partinin en önemli bileşenidir. Düğünler, şirket etkinlikleri, aile toplantıları veya doğum günü kutlamaları gibi etkinliklerin hepsinin ortak yanı insanların yemekle bir araya gelmesidir. Organizasyon kalabalıklaştıkça yemeğe dair tüm hazırlıklar daha büyük ve düzenli bir planlama gerektirir. İşte catering bu noktada devreye girer.
-
İşletmenizi Farklılaştıracak Restaurant Konseptleri
Bir restoranın konsepti onu tanımlayan genel fikri ya da temasıdır. Restoran konsepti üzerinde çalışırken seçim yapabilecek bolca farklı çeşit ve tarz bulunur. Hangi konseptin senin için doğru olacağına karar vermek zor bir süreçtir. Çünkü restoranın konsepti ve tasarımı seni diğer mekanlardan farklılaştıran nokta olacak. Hemen uyaralım; belirli bir konsepte karar vermeden önce göz önünde bulundurman gereken konular var.
-
Restaurant İşletmeciliğine Yönelmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
Bir restoranı yönetmek, karmaşık çarklı bir makineyi idare etmek gibidir. Sadece çalışanların ve müşterilerin genel yönetimlerinde sorumlu olmayıp aynı zamanda yemek servisi ve bununla birlikte gelen benzersiz iş yüküyle de ilgilenmek gerekir. Yani restoran işletmeciliği kimi zaman oldukça zahmetli ve yorucu olur. İnsan psikolojisini anlamalı ve yaratıcı yanını konuşturman gerekir. Aşağıdaki yararlı restoran yönetimi ipuçlarıyla becerilerini daha da geliştirebilirsin.
-
Yemekhane Mutfaklarına Özel Fırın Yemekleri
Yemekhaneler için menü hazırlamak kimi zaman oldukça zorlu olabilir. Çünkü çok fazla kişi için yüksek porsiyonlarda hazırlanan yemeklerin seçimi dikkatli olmayı gerektirir. Doyurucu olduğu kadar hazırlanışı da pratik tarifler seçmek mutfakta ekibine ve sana yardımcı olacaktır. Fırın yemekleri tüm bu ihtiyaçlarını karşılar ve aynı zamanda porsiyon hesabında da sana yardımcı olur. Dev ölçeklerde çalışırken ön hazırlık süreci pratik ve ekonomik olan fırın yemekleri aynı anda çok sayıda porsiyon yemeğini bir anda yapabilmeni sağlar. Menünü zenginleştirecek, catering hizmeti verdiğin yemekhanelere lezzet katacak en güzel fırın yemeklerinden birkaçını senin için seçtik.
-
Sulu Yemeklerle Misafirlerinizi Mutlu Ederken Maliyetlerinizi De Azaltın
Son dönemde misafirler sağlıklı yemekler talep ediyor, fakat bu tür yemeklerin maliyeti çok yüksek. Sağlıklı yemekler talep eden misafirlerinize lezzetli sulu yemekler sunarken maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.
İlginizi Çekecek Tarifler
UFS Academy’de seni neler bekliyor?
- Şef eğitimlerine ücretsiz erişim
- Dünyanın dört bir yanındaki şeflerden en iyi tarifler ve ipuçları
- En son mutfak trendleri