Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Bolu Mengen doğumlu olan Özay Akar, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde ortaokul ve lise eğitimi aldıktan sonra çeşitli mekân ve otellerde staj yapıyor. Daha sonra Gazi Üniversitesi’nde Beslenme Öğretmenliği eğitimi alıyor. 1994 yılından bu yana hem çalışarak hem okuyarak mesleğini sürdürdüğünü belirten Akar, “Yaklaşık 20 yıldır sektördeyim. 5-6 yıl çalışıp ardından değişime gitme taraftarıyım. Kendimi tazelemek, yeni gruplar, yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak benim için önemli. Buradan önce çalıştığım şirkette 8 yıl görev yaptım. Yaklaşık 10 aydır Radisson Blu’da çalışıyorum. Radisson Blu ‘iyi ki burayı seçmişim, iyi ki geldim’ dediğim bir şirket. Güzel bir operasyonu var ve çok güzel insanlar tanıdım burada” diyor.

“Değişen dünya standartlarını takip etmek ve yenilemek zorundayız”

Banket operasyonları günümüz otelciliğinde F&B operasyonlarının belki de en önemli gelir kaynağı haline geldi. Özellikle otel restoranlarının eski ivmesini ve popülaritesini kaybetmesi ile birlikte banket operasyonu birçok otel için önemini daha da artırdı. Özay Akar, Otellerin misafirin önemli davetlerini ve organizasyonlarını düzenlemede, kendilerini daha rahat ve güvenilir hissettikleri kurumlar olarak sektörün ihtiyaçlarını her zaman en iyi şekilde karşılamaya devam ettiklerini belirterek, “Günümüzde oteller kahvaltı organizasyonu, toplantı grupları, kongreler, konferanslar, özel davetler, düğünler, iftar davetleri ve lansman davetleri gibi her türlü hizmeti verebilmektedirler. Ayrıca yeterli donanımı ve deneyimi olan oteller bu hizmetleri gerek otel içinde yapabildikleri gibi otel dışında da dış banket (outside catering) olarak da verebilmektedirler. Biz otelciler olarak değişen dünya standartlarını takip etme, misafir beklentilerini her seferinde daha iyi karşılama ve bu beklentinin her zaman bir seviye üzerine çıkma adına sürekli kendimizi yenilemek zorundayız” ifadelerine yer veriyor.

Hellmann's Barbekü Sos 285GR

Hellmann’s BBQ Sos; zengin tütsü tadı ile burgerlerinize ve kırmızı etlerinize tat verir.

Daha Fazlasını Görüntüle
9
₺729,70 Ürün Fiyatı

“Türk mutfağının zenginliği banket operasyonlarını başarılı kılıyor”

Türkiye, otelcilik sektöründe çağı yakalamış ve beklentilerin çoğu zaman üzerinde hizmet verebilen bir ülke oluyor. Akar, “Banket operasyonlarında ülke olarak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bunda en büyük etken, Türk mutfağının zenginliği, zengin gıda çeşitliliği, birçok dünya markası firmanın ülkemizde otellerinin olması, eğitimli ve çağı yakalayabilen şeflerin, banket müdürlerinin ve otel müdürlerinin bu otellerde görev yapmasıdır. Ayrıca misafir portföyünün de artık ne istediğini bilen, organizasyonu nasıl yapacağına dair bilgi sahibi olan, gerektiğinde otel yöneticilerini de doğru yönlendirebilecek kilerden oluşması da bu hizmet kalitesini yukarıya taşıyan etmenlerden birisi olarak gösterilebilir.”

“İnsanlar iletişim kurarak yemeklerini yeme yolunu tercih etmeye başladılar”

Günümüzde otelcilik sektörünün gittikçe daha rahat bir yapıya bürünmesinden kaynaklı olarak toplantı grubu misafirleri her türlü organizasyonlarında özel bir gala daveti olmadıktan sonra daha rahat bir ortamda servis almak istiyor. Oturmalı masaların yerini ayakta yemek yenilebilen masalar, tabak servisi ile gelen yemeklerin yerini de ayaktan rahat bir şekilde tüketilebilen tek lokmalık yiyecekler almaya başlıyor. Özay Akar otel banketleri hakkında açıklamalarına şöyle son veriyor: “İnsanlar toplantı esnasında birbirleri ile çok fazla iletişim kuramadıklarından, yemek esnasında da oturup yemek yerine ayakta dolaşarak ve daha fazla kişi ile sosyalleşip iletişim kurarak yemeklerini yeme yolunu tercih etmeye başladılar. Oteller misafirlerin beklentilerini karşıladıkları sürece banket operasyonlarında söz sahibi olmaya devam edeceklerdir.” 

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu