USLA öğrencilerine çok uluslu ve çok kültürlü bir ortam sunarak sürekli gelişen ve büyüyen otelcilik, yeme-içme sektörünün profesyonellik ve kaliteli hizmet anlayışını USLA ekibi, tedarikçileri ve iş ortaklarıyla daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor. Fehmi Samancı, “Hizmet sektöründe özelliklede yiyecek içecek sektöründe çalışmak isteyenlerin en başta düşünmeleri gereken konulardan biri bayramlarda ve tatillerde çalışmaktır” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tatiller bu mesleğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Elbette ki bu sektördekiler de tatillerde veya özel günlerde sevdikleriyle beraber vakit geçirmek isterler. Ancak çoğu zaman bu mümkün olamaz. Bu nedenle çalışanların motivasyonunu yüksek tutabilmek için bir takım uygulamalar yapmak gerekir.”
“İşletme sahipleri çalışanlara bir takım jestler yapmalıdır.”
USLA otelcilik ve yeme-içme sektörüne uluslararası kalitede teori ve uygulamalı eğitim almış kişiler yetiştirerek, mevcut işgücüne katkı sağlıyor. Başarılı şef, genelde sektör çalışanlarını motive etmenin en kolay yolunun işin maddi kısmı gibi gözükse de psikolojik kısmının daha önemli olduğuna değiniyor. Yasalar gereği resmi tatil günlerinde çalışanların fazla mesai almaya hak kazandıklarını belirterek, “Bu sebeple parasal motivasyon çok etkili bir yöntem değildir. Burada önemli olan çalışanların kendilerini önemli hissedebilmesidir. Bunu sağlamak için, işletme sahiplerinin yapması gereken çalışanların hiç beklemedikleri zamanlarda onlara bir takım jestler yapmalarıdır. Evlerine ailelerine hediye paketleri gönderebilirler. Çalışanlar farklı eğitim programlarına gönderilerek kişisel gelişimlerine yardımcı olunabilir” diyor.
“Personeli seyahate yollamak kendi gelişimi için önemlidir.”
Samancı en önemli motivasyon araçlarından birinin seyahatler olduğuna değiniyor ve şöyle devam ediyor: “İster yurt içinde ister yurt dışında olsun personeli seyahate yollamak hem kendi gelişimi için önemlidir hem de şirkete olan sadakatini artırıcı bir unsurdur. Çalışanları iş ortamından uzaklaşıp farklı kültürleri öğrenmesi yeni deneyimler kazanması hem kendisini motive edecek hem de mesleğine katacağı gelişim sayesinde işletmeye de katkı sağlayacaktır.”
Fehmi Samancı bir başka önemli motivasyon unsuruna daha vurgu yapıyor. Bunun çalışanların özel günlerini hatırlamak olduğunu belirterek; doğum günü, evlilik yıldönümü veya eşinin doğum günü gibi özel günlerde yapılacak küçük jestlerde personel motivasyonunu artırılabileceğini ifade ediyor.
Knorr Chef's Sütlü Patates Püresi 2KG
Şeflerin 1 numaralı tercihi* * Şef paneli, Mutfak Penetrasyon Takibi, TNS, 2016 Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!
Daha Fazlasını Görüntüle“Çalışanlarla zaman geçirilmesi üzerinde durulması gereken bir konudur.”
Deneyimli şef sözlerini şöyle noktalıyor: “Son olarak belki de en önemli unsur çalışanların yanında olduğunu hissettirmektir. Özel tatil günlerinde çalışanların yöneticileri tarafından ziyaret edilmesi onlarla zaman geçirilmesi ve onlara yalnız olmadığının hissettirilmesi en çok üzerinde durulması gereken konudur.”