Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Kısa ve Öz Tutmayı Öğren

Etkinliğin süresini kontrol ederek maliyetleri önemli ölçüde azaltmak mümkün. Örneğin; dolaşarak servis yapan garsonların olduğu bir kokteyl yaklaşık 3 saat sürerse, önden bir saat kokteyl, ardından oturarak yenen bir yemek, üzerine de tatlı servisinden oluşan bir program yaklaşık 5 saatinizi alır. Toplantıyı sadece kokteyl olarak yapmak kolaya kaçmak gibi görünse de, aslında konuklar, hareketli bir ortamda birlikte keyifle vakit geçirecek ve daha çok kaynaşma fırsatı yakalayacaktır.

 

2. Promosyon Fırsatlarını Kaçırma

Büyük etkinlikler özellikle yerel restoranların kendilerini tanıtmaları için bir fırsatken senin için de daha az maliyet demek. Organizasyonu tadım teması üzerine oturtursan yerel restoranları ve ürünlerini de catering planlamana kolayca dahil edebilirsin. Her biri için bir istasyon hazırla ve tüm katılımcıların en özel ürünlerini servis etmelerini sağla. Çoğu firma, sadece ürün maliyetlerini karşılarsan bu durumu kendi tanıtımları için bir fırsat olarak görecek ve seve seve programına katılacaktır. Böylece etkinliğe bolca çeşit eklerken çalışan maliyetlerini de azaltmış olursun.

 

3. Servis Personeli Maliyetlerinden Kurtul

Personel ücretleri bir catering firmasının maliyetindeki en büyük kalemlerdendir. Bu yüzden yönetim kurulu toplantıları veya az katılımcılı yönetici yemekleri gibi misafirin sayıca az olduğu etkinliklerin servis elemanlarına ihtiyacı olmayabilir. Böyle durumlarda tüm yiyecekleri hazırlayıp, odanın kurulumunu yapıp ve yemeklerin ne şekilde yenebileceği konusunda önerilerini sunup gerisini etkinlik sahiplerine bırakabilirsin. En büyük giderlerden biri olan servis elemanı maliyetlerini sıfıra indirerek yemeklerin kalitesinden ödün vermeden büyük bir tasarruf sağlamış olursun.

 

4. İçecekleri Sadeleştir

Bardaki masrafları kontrol etmek söz konusu olduğunda izlenecek en iyi yöntem servis edilecek içeceği tek çeşide indirmektir. Fakat sıkıcılığı önlemek adına eğlenceli bir içecek seçmek gerekir. Örneğin; yerel üreticiler ve küçük aile işletmelerinin özel ürünlerini tercih edebilirsin. Durumu daha eğlenceli hale getirmek ve bir yandan daha fazla tasarruf etmek içinse kokteyllerin renkli dünyası son derece göz alıcı olabilir. Yanlarına içeceğin türüne özgü minik atıştırmalıklar ekleyip meyvelerle zenginleştirebilirsin.

5. Servis Malzemelerini Azalt

İçecek servisinde kullanılan bardağı seçerken her tür içeceğe uygun olabilecek tek bir model seçmeye çalış. Servis ettiğin tüm içeceklere uygun tek bir bardak modeli seçerek servis hızını arttırırken maliyetini de düşürmüş olursun.  Farklı çeşitlerde bardak seçimi yaptığında her modelden katılımcı sayısı kadar hazırlaman gerekir. Bu da fazladan ve kullanılmayan bardaklar demek. Oysa her içecek için tek bir model kullandığında kişi başı adedine yakın bir sayıda sipariş verebilirsin. Ayrıca bardak seçimi doğru yapıldığında tek stil bardakla hazırlanmış bir bar, son derece şık ve çağdaş görünecektir.

 

6. Servisi Kontrol Altında Tut

Oturarak yenilen yemeklerin servis elemanı gerektirdiğinden genellikle daha pahalı olacağı düşünülse de, açık büfeler ve yemek istasyonları da çok ucuz sayılmaz. Öncelikle açık büfelere çok fazla miktarda yemek konulması gerekir. Açık büfe etkinliklerde, konukların kendilerine yardım etmesine izin verdiğinde yemeğin porsiyon kontrolünü kaybedersin. Ayrıca bu tarz servisler daha fazla bakım gerektirir. Hazırlandıkları ilk an muhteşem görünseler de, 30 aç misafirin saldırısından sonra darmadağın olurlar. Yemek istasyonları ve açık büfeler, ön tarafta çalışan personel kadar mutfak kısmını da sürekli meşgul tutar. Bu yüzden genellikle atıştırmalıkları servis etmek, onları açık büfe olarak sunmaktan her zaman daha ucuza mal olur.

 

7. Malzemelerde Yaratıcılığını Konuştur

Yaşasın sağlıklı beslenme trendleri! Şu anki yemek trendleri, ana yemek için geleneksel olduğu kadar pahalı da olan etli yemekler yerine daha hafif ve sağlıklı seçeneklere yönelmek için bir bahane yaratıyor. Etli bir ara sıcak yerine bol yeşilliklerle hazırlanan hafif bir kinoa salatası sunarak misafirleri sağlıklı seçimleri konusunda destekleyebilirsin. Tabii bu aynı zamanda maliyetleri de oldukça düşürecektir. Az etli ama havalı bir menü için de dilersen Asya usulü sebze güveçleri, köri soslu pilavlar ve sebzeli İtalyan makarnaları kullanarak da dünya lezzetlerini menüne en uygun fiyatlarla taşıyabilirsin.

Knorr Chef's Sütlü Patates Püresi 2KG

Şeflerin 1 numaralı tercihi* * Şef paneli, Mutfak Penetrasyon Takibi, TNS, 2016 Knorr Chef’s Sütlü Patates Püresi UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
9 35
₺710,28 Ürün Fiyatı

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu