Baharda mükemmel, bitki bazlı yemekler için ideal: menünüzde ana yemek olarak salatalar. Sıcaklıklar arttığında, misafirler çeşit çeşit çıtır salata kreasyonlarının cazibesine kapılırlar - ve böylece iyi satış fırsatları doğar.
Salatalar süslü garnitürler olmaktan çıkalı çok oldu; sağlıklı bir öğün olarak gerçekten doyurucu olabiliyorlar. Salatanın çekici bir ana yemeğe nasıl dönüştürüleceği hakkında buradan ilham alabilirsiniz.
Salata çeşitleri arasında en çok satanlar
Rokadan hindiba'ya: her marul türünün kendine has bir lezzeti ve özelliği vardır. Genel bakışta, saklama, hazırlama ve kombinasyonla ilgili ipuçlarıyla birlikte en popüler çeşitleri gösteriyoruz.
Yeşil yapraklarda ne var?
Ne işe yarar, tadına en çok ne yakışır? Hangi salatanın mevsimi ne zaman? Marul çeşitlerine genel bakışımız size bu ve diğer pratik bilgileri bir bakışta sunar.
Bitki gücüyle salata malzemeleri
Bitki bazlı mutfağında daha az balık veya et kullanılır, ancak genellikle hiç balık veya et kullanılmaz. Ana yemek olarak salatanın sadece gevrek değil aynı zamanda doyurucu ve sağlıklı olması için protein ve besin açısından zengin bitki bazlı malzemeler eksik olmamalıdır. Elbette bunları zevkinize göre yaratıcı şekilde birleştirebilir ve değiştirebilirsiniz::
- Tahıllar ve tahılgiller kuskus, kinoa, darı ve çiya tohumu gibi
- Baklagiller mercimek, fasulye ve nohut gibi
- Kavrulmuş kuruyemiş çam fıstığı, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve susam gibi
- Vitamin yönünden zengin meyveler Goji, karamuk, acai, böğürtlen veya yaban mersini gibi
- Superfoods Lahana, yosun, otlar, avokado, ıspanak ve karahindiba ve kuzukulağı gibi kır bitkileri gibi
Protein açısından zengin yemekler - etsiz bile olabilir
Salatalara tam bir protein desteği ve lezzet katmak için tofu, tempeh, seitan gibi bitki bazlı et ikameleri veya THE VEGETARIAN BUTCHER® ürünleri ile çok yönlü bir şekilde zenginleştirebilirsiniz. İster pişirilmiş, ister kızartılmış ya da marine edilmiş, bitkisel "et" salatayı daha zengin hale getirir.
Eski sebzelerden yeni salata fikirleri
Yaban havucu, kara kök, vitelotta - neredeyse unutulmuş sebzeler yeniden keşfediliyor ve çok revaçta. Mükemmel doyurucu malzemeler olarak salatalara heyecan verici bir dokunuş katabilirler ve görsel olarak da çekicidirler. Kuşkonmaz gibi bahar sebzeleri ve fındık ile birleştiğinde harika bir lezzet deneyimi sunar. Popüler sebzeler hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Süperfood süper salatalarda iyi gider
Avokadodan çiya ve kinoaya kadar egzotik süper gıdalar salatalara özel bir dokunuş katabilir. Yerel Superfoods salatalarda da harikadır: kuzukulağı ve yabani sarımsak gibi yabani otlar vitamin doludur. Pazı K vitamini ve potasyum içerir. Ispanak, yüksek folik asit içeriği ile karakterize edilir. Keten tohumu ve ceviz mükemmel protein ve omega-3 yağ asidi kaynaklarıdır. Burada daha da fazla yöresel Superfood keşfedin
Salata akordunuz için ilham kaynağı
Balık ve et sebze mutfağında yardımcı aktörler olma eğiliminde olduğundan, ana yemek olarak salatalar her zaman çeşitli ve besin açısından zengin bir şekilde hazırlanmalıdır. Salata kreasyonlarınızı renklendirmek için kullanabileceğiniz , bitki bazlı malzemelerin bir listesini hazırladık .