Yüksek kaliteli et ucuz değildir. Güzel! Çünkü indirimli fiyatlar genellikle kalite ve üretim koşulları hakkında derin bir fikir verir. Sizin gibi şefler için kötü haber: alış fiyatı ne kadar yüksekse, kâr marjı beklentisi de o kadar düşüktür. Harika sosis!
Güzel haber ise bitki bazlı yemek pişirme trendinin tüm hızıyla devam etmesi ve çok sayıda lezzetli ve bütçe dostu et alternatifi sunması. Dahası, bol sebze ve az et içeren sağlıklı, modern ve sıra dışı kreasyonlar günümüzde gerçek bir misafir mıknatısıdır. Çünkü tadı güzel ve sağlıklıysa, bu birçok insanın sizin mekanınızda daha sık yemek yemesi ve bazen biraz daha fazla para harcaması için iyi bir nedendir.
Ucuz et alternatiflerini tercih edin
Alternatif Burger
İster kabak, mantar, fasulye, pancar, mercimek, karnabahar, nohut veya tofudan yapılmış olsun - iyi, el yapımı ve bireysel bitki bazlı burgerler, tabiri caizse büyük burger çılgınlığının 2. bölümüdür. Kendiniz yapmak için personeliniz veya zamanınız yoksa, inanılmaz otantik burger köftelerini öneririz.
Nohut & Mercimek
Nohut harikadır. Falafel olarak, hindistan cevizli balkabağı körisinde, çorbalarda, kase ve güveçlerde ve özellikle en büyük ikramlardan biri olan humusta bir bileşen olarak - büyük büyükannelerimizin kilerde her zaman bu küçük fişekleri bulundurmasına şaşmamalı. Mercimek ve nohut doğru hazırlandığında lezzet açısından her türlü ete rakip olabilir.
Tofu
Köriler, caprese salataları, bolonez, şnitzel, köfte, burrito - et ikameleri söz konusu olduğunda tofu her zaman ön planda olmuştur. Ve tofunun etten daha pahalı olduğunu söyleyenler için, suçlanması gereken tofu değil, et endüstrisinin bazen endişe verici derecede düşük fiyatlarıdır.
Seitan
Buğday eti olarak adlandırılan et glütensiz olmasa da, orijinaline en yakın doğal et ikamesidir. Kızartabilir, ızgara yapabilir, buharda pişirebilir veya haşlayabilirsiniz. Ve bir tutam Knorr Soya Sosu (ürüne bağlantı) ile kaselerde, salatalarda veya pirzola olarak aromatik bir ikram haline gelir.
Ev yapımı limonata ve smoothie'ler sayesinde daha fazla marj
Yüksek satış fiyatına karşılık düşük mal maliyeti. Ev yapımı limonatalar sadece zengin kar marjları getirmekle kalmaz, aynı zamanda gerçek bir benzersiz satış noktasıdır ve kişinin kendi yaratıcılığına ve tutkusuna ve bağlılığına tanıklık eder. İster çilek ve meyve, ister salatalık ve havuç gibi sebzeler veya zencefil gibi baharatlar ve fesleğen gibi otlar olsun - hayal gücünüzü serbest bırakın. İşte size iki hızlı ve uygulaması kolay öneri:
Yapımı kolay - tek kelimeyle lezzetli: misket limonu ve naneden yapılan limonata.
Elmalı spritzer sıkıcı. Misafirleriniz ev yapımı elma limonatanızı çok daha "taze" bulacaktır.
Smoothie'ler sağlıklıdır ve artık birçok insanın günlük diyetinin bir parçasıdır. Gastro için iyi: yeşil içecekler düzenli bir kâr sağlıyor. Tüm taze ürünlerde olduğu gibi, doğal depolama, raf ömrü ve satış hacimlerinin kontrolü göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak iyi hesaplarsanız, sadece taze meyve, sebze ve birkaç bitki bazlı içerikle (örneğin süper gıdalar) yeni misafirleri çekebilir, rekabette öne çıkabilir ve zeitgeist gösterebilirsiniz. Örneğin, biraz ayran ve limon suyu ile tatlandırılmış saf turp smoothie, içerdiği değerli bileşenler nedeniyle gerçek bir detoks içeceğidir. İşte iki yeşil smoothie fikri daha:
Şalgam Smoothie
Yeşil Smoothie
Satışları artırmak mı? Dahası da var.
Elbette, maliyetleri tahmin etmek yerine doğru bir şekilde hesaplamak, restoran işindeki normal ev ödevinin bir parçasıdır. Yukarıda açıklandığı gibi malların daha az ve daha hedefe yönelik kullanımı da önemlidir. Ancak daha az çöp atmak ve farklı boyutlarda porsiyonlar sunmak da para tasarrufu sağlar. Sonuçta, ürettiklerinizi yeniden satmaktan başka bir şey istemezsiniz. Ve yenmeyenler: sadece paketleyin ve verin. Örneğin, Greentable'den Beste-Reste-Box ile . Ürünlerin verimli kullanılması ve daha az atık üretilmesi konusundaki kararlılığınızın karşılığını er ya da geç alacağınızdan emin olabilirsiniz.