Sağlıklı olanı lezzetli hale getirmenin 5 püf noktası
Günümüzde giderek daha fazla misafir et yerine sağlıklı, iklim dostu ve aynı zamanda lezzetli alternatifler istiyor. Üstelik tüm bunları etin proteinlerinden, dokunsal özelliklerinden, iştah açıcılığından ve koku alma duyusundan vazgeçmek zorunda kalmadan yapıyor. Biz restoran işletmecileri için iyi: çoğu insan mutfak ilhamını yolda alıyor.Restoranda, daha sonra evde servis edecekleri ürünlerin tadına bakıyorlar. Misafirlerinizi bitki bazlı alternatiflerle nasıl ikna edeceğinize, kimsenin eti özlemesine neden olmayacak lezzetli vurgular sunacağınıza ve bunun da ötesinde bütçenizi nasıl koruyacağınıza dair birkaç ipucu.
1. Sebzeleri yıldızlaştırın
Tabağınıza daha fazla ve daha çeşitli sebze koyun. Patlıcan, Portobello mantarı ve birçok kök sebze çeşidi doyurucudur ve tüm başlangıçları servis etmek veya hatta etraflarında ana yemekler oluşturmak için yeterince esnektir. Bu şekilde pahalı etlerden de kurtulmuş olursunuz.
2. Protein kaynaklarını değiştirin
Menünüzdeki kırmızı et miktarını azaltın ve bitki bazlı protein alternatifleri sunun. ABD mutfağında buna Protein-Flip denir. Daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir gıda için.
3. Superfoods servis edin
Yıllardır Superfoods'dan uzak durmak mümkün değildir. Bu trendin gücünden yararlanın ve kinoa, yaban mersini, lahana, chia, yeşil çay, brokoli, çeşitli fasulyeler ve çok daha fazlası ile mutfak kreasyonlarınıza sağlıklı süper kahraman statüsü kazandırın.
4. İlişkilerle oynayın
Güçlü tatlar yaratmak için her zaman çok fazla et olması gerekmez. Örneğin biraz sotelenmiş chorizo, lahanayı aromatik trend bir yemeğe dönüştürür.
5. Doğru şekilde sunun
Porsiyonları düşürün ve sağlıklı yan ürünlere temel olarak yer verin. Tabağın üzerine ayrı bardak veya kaselere koyarak algıyı değiştirin.