Bitkisel proteinler yeni güçlü besindir. Sadece lezzetli olmakla kalmazlar, aynı zamanda misafirlerinize değerli besinler de sağlarlar. Bitki bazlı protein kaynaklarının faydalarını ve lezzetli tariflerimizi şimdi keşfedin.
Fasulye ve Baklagiller
Mercimek çorbası, pastırmalı bakla veya bezelye çorbası Alman ev yemeklerinin klasikleridir. Ancak Asya (soya), Orta Doğu (humus, bulgur), Akdeniz (fasulye) ve Hindistan'a (dal) baktığımızda bu küçük protein bombalarının tüm mutfak yelpazesini görebiliriz.Soya fasulyesi, nohut, şeker bezelyesi, barbunya veya tarla fasulyesi, misafirlerinize bol miktarda protein ve amino asit sağlayan sonsuz sayıda lezzetli alternatif sunar.
Soya Fasulyesi:
Soya fasulyesi tam protein gücü ve değerli besin maddeleri ile karakterize edilir. Ayrıca vücudun kendi kendine üretemediği temel amino asitleri de içerirler. Soya sütü, tofu veya et ikamesi yapmak gibi birçok şekilde kullanılabilirler.
Barbunya:
Barbunya fasulyesi çoğunlukla acı biber için kullanılır, ancak protein ve nişasta açısından zengin olduğu için başka yerlerde de menüde daha sık bulunmalıdır. Ayrıca kayda değer miktarda potasyum, magnezyum ve demir içerirler.
Nohut:
Nohut her ne kadar bu ülkenin menülerinde pek yer almasa da, dünya mutfaklarının vazgeçilmezidir. Bunun iyi bir nedeni var, çünkü bu küçük çok yönlü ürünler sağlıklı proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve lifler içeriyor. Yüksek protein içeriği, onları bu rafine köri gibi vejetaryen yemekler için özellikle uygun hale getirir.
Tohumlar ve Kuruyemişler
Büyük etki yaratan küçük bir kaşık. İster susam tohumu, ister chia tohumu, ister ayçiçeği tohumu, ister keten tohumu ya da badem olsun, bitki bazlı yemeklerinizin protein içeriğini artırmak için iki yemek kaşığı yeterlidir. Kavrulmuş kenevir tohumları şu sıralar özellikle popüler. Örneğin ızgara tatlı patates ve lahanalı bir salata, küçük tahıllarla ideal bir şekilde tamamlanır. Ancak tohumlar ve kuruyemişler de makarna yemeklerinde veya kaselerde çıtır çıtır bir sürpriz olarak gerçek bir içeriden ipucudur.
Bademler
Büyük etki yaratan küçük bir kaşık. İster susam tohumu, ister chia tohumu, ister ayçiçeği tohumu, ister keten tohumu ya da badem olsun, bitki bazlı yemeklerinizin protein içeriğini artırmak için iki yemek kaşığı yeterlidir. Kavrulmuş kenevir tohumları şu sıralar özellikle popüler. Örneğin ızgara tatlı patates ve lahanalı bir salata, küçük tahıllarla ideal bir şekilde tamamlanır. Ancak tohumlar ve kuruyemişler de makarna yemeklerinde veya kaselerde çıtır çıtır bir sürpriz olarak gerçek bir içeriden ipucudur.
Kabak çekirdeği
Kabak çekirdeği gerçek bir çok yönlüdür. Sadece protein içermezler, aynı zamanda çinko, magnezyum ve demir açısından da zengindirler. Bu ülkede genellikle ekmeklerin üzerinde ya da salata malzemesi olarak bulunurlar. Bununla birlikte, pesto varyasyonları veya sofistike sürülebilir ürünler için taneli bir temel olarak da kullanılabilirler.
Keten tohumu
Öğütülmüş keten tohumu olmadan Keine Superfood kasesi olmaz. Çiya tohumları doğrudan işlenebilirken, keten tohumlarının değerli bileşenlerinin açığa çıkması için önce kırılması gerekir. Buna karşılık protein ve lif sağlarlar. Tohumlar preslendiğinde yağ olarak da bilinir ve tariflerde keten tohumu yağı olarak kullanılabilir, çünkü keten tohumu yağı hayati omega-3 yağ asitleri içerir ve bu nedenle dengeli beslenmeye önemli bir katkı sağlar. Yemeklerinize keten tohumu ekleyin ve yemeklerinize kıtırlık katın.
Çiya tohumları
Çiya tohumu çok moda ve bir süper gıda olarak kabul ediliyor. Antioksidanlar, mineraller ve liflere ek olarak, yüksek kaliteli proteinler içerirler. Onları özel kılan, bir ila iki saat suda bekletildiklerinde kıvamlarının jel kıvamına gelmesidir. Küçük güçlü tohumlar, ister kahvaltı kasesinde, ister tatlıda veya bir lezzetli salata kasesinde olsun, mutfakta çok yönlüdür.
Tahıllar, Hububatlar ve Yarı Tahıllar
İster yaygın gastronomi ister kaliteli yemek restoranları olsun, binlerce yıldır bilinen tahıllar ve hububatlar artık birçok menüde yeniden bulunabiliyor. Şaşılacak bir şey yok: değerli içerikleri sayesinde yeşil kavuzlu buğday, darı, arpa ve benzerleri, hedefe yönelik ve sağlık bilinciyle beslenme trendine mükemmel uyum sağlıyor. Ancak mutfak özellikleri de onları gerçek bir çok yönlü menü haline getiriyor - ister pirinç veya makarnaya hafif bir alternatif olarak, ister salatalar ve kaseler için bir lezzet tabanı olarak.
Arpa ve Kavuzlu Buğday
Arpanın fındıksı bir tadı, hoş bir tadı vardır ve pirinç yemekleri için doyurucu bir alternatiftir. Bira için temel bir bileşen olarak bilinen tahıl aynı zamanda çorbalar, güveçler, kaseler, ekmek ve tahıllarda zengin çeşitlilik sağlar. Önceden soğuk suda bekletilirse risotto için ideal bir temel oluşturur. Avantajı, sürekli karıştırılmasının gerekmemesidir.
Yeşil kavuzlu buğday - yarı olgunlaşmış olarak hasat edilen ve kayın ağacı üzerinde fırınlanan kavuzlu buğday tanesi - protein, lif, minerallerin yanı sıra demir ve çinko içerir.
Darı
Darı? Kuş yemi, değil mi? Doğru. Ancak Taş Devri'nde bile yenen bu küçük tohumların modern sebze mutfağı için de sunabileceği çok şey var. Tüm darı türleri (sorgum veya darı gibi) dengeli beslenmeye katkıda bulunabilir çünkü bol miktarda demir içerirler ve ayrıca glütensizdirler, bu da onları alerjisi olanlar ve gıda intoleransı olan misafirler için özellikle tavsiye edilir kılar. Mutfak açısından bakıldığında, darı lezzetli bir garnitürdür, kızartmalar için harikadır veya sebzeler için harika bir dolgudur. Özellikle kaselerde ve salatalarda iyi bir porsiyon besin ve lezzetli bir ısırık ekler.
Bulgur
Bulgur aslen Orta Doğu'dan gelmektedir ve orada temel bir gıda olarak kabul edilir. Ancak burada da giderek daha popüler hale geliyor. B3 ve B6 vitamini, E vitamini ve magnezyum gibi değerli besinler içerir. Ayrıca diyet lifi de sağlar. Bulgur mutfakta garnitür olarak, çorbalarda veya lezzetli bir salata olarak birçok farklı şekilde kullanılabilir.