Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Orta Asya’dan bu yana yüzyıllar süren gelişimi boyunca Türk mutfağı; mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri ve saklama şekilleriyle dünya mutfakları arasında kendine has bir üslup yaratmayı başardı. Öyle ki coğrafyasında dört mevsimin yaşandığı, birçok kültürü içinde barındıran ülkemizin her bir bölgesinde farklı bir mutfağın izlerini bulmak mümkün.

Marmara Bölgesi Yemekleri

Karadeniz'in Ege’ye kavuşma noktası olan Marmara Bölgesi’nde deniz ürünleri, bereketli topraklarında yetişen sebzelerle buluşur. Balık denilince tabii ki akla ilk olarak İstanbul gelir. Çiroz gibi farklı kurutma teknikleri de burada gelişmiştir. Osmanlı döneminde sarayın etlerinin bir çoğu Marmara Bölgesi'nden gelmekteydi. Belki de bu yüzden Bursa’nın İskenderi, İnegöl’ün köftesi, Edirne’nin tava ciğeri damak çatlatan lezzetleriyle et denildiğinde başı çeker.

Akdeniz Bölgesi Yemekleri

Et mi istiyorsun? Burada. Binbir çeşit sebze mi? O da var. Peki ya balık? En güzelinden. Akdeniz ikliminin yumuşaklığı resmen bu bölgede yemeklerin çeşidine çeşit katmayı başarmıştır. Karnabahar, lahana, kuşkonmaz gibi kök sebzelerle fasulye, nohut, mercimek ve kuru baklagiller Akdeniz çevresinde yemeklerde bolca kullanılır.

Kebabın adresi ise kuşkusuz Adana’dır. Bu özel lezzet sadece bölgeye değil, tüm Türkiye’ye damgasını vurmayı başarmıştır. Birçok farklı kültürün izini taşıyan yöresel yemekleriyle Hatay ise tam bir gastronomi başkentidir. Ah o süzülen peynirin göz alıcı güzelliği ile akılları baştan alan künefe ah!

Ege Bölgesi Yemekleri

Ege'ye özgü yemeği iki kelimeyle anlatmak mümkün; zeytinyağı ve otlar. Sofranın baş tacı olan zeytinyağı, tüm öğünlerde tüketilir. Türlü türlü otlar ise hem yemek olarak hem de hamur işlerinde ana malzeme olarak kullanılır. Keşkek, mercimekli bükme, katmer, patlıcan böreği ve çeşitli yahniler özel gün yemeklerinin başında yer alır.

Karadeniz Bölgesi Yemekleri

Hey gidi Karadeniz! Hamsinin ve mısırın anavatanı. Hamsi, mısır, karalahana, patates ve fasulye tüm Karadeniz yemeklerinin popüler malzemeleridir. Muhlama ve laz böreği de günlük sofralarda severek tüketilir. Hamsili pilav, tutmaç çorbası, ovmaç çorbası, çerkes tavuğu, sütlaç ve un helvası özel gün sofralarının vazgeçilmezidir. Karadeniz ayrıca pidenin kalesidir. Etli, peynirli, açık ya da kapalı, yumurtalı ya da yumurtasız fark etmez taş fırınlarda özenle pişen pidelerin lezzetine doyamazsın.

Knorr Sebzeli Çeşni 750GR

Knorr Sebzeli Çeşni ile yemekleriniz dört mevsim aynı kalite ve lezzette. Knorr Sebzeli Çeşni 750GR UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha fazla bilgi
2 11
₺180,85 Ürün Fiyatı

İç Anadolu Bölgesi Yemekleri

Hamur işlerinin en çok tüketildiği yer İç Anadolu'dur. Bunun nedeni bir kaşığa kırk tane sığan efsanevi Kayseri mantısı olabilir mi? Koyun eti diğer bölgelere göre daha fazla tüketilir. Özel gün sofralarında kuzu tandır, bulgur pilavı, nohutlu yahni, su böreği ve mantı yer alır. Bu bölgede yapılan gözlemeler ise dillere destandır.

Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri

Bulgurun hâkimiyet alanına hoş geldiniz! Doğu Anadolu yöresinde buğdaydan yapılan un, yarma ve bulgur başta gelir. Öyle ki bulgur ve et kombinasyonu neredeyse tüm yemeklerde görülür. Hayvancılık yaygın olduğundan bolca yoğurt, peynir ve süt ürünleri tüketilir. Özel günlerde etli kuru baklagiller, yahniler, yoğurtlu çorbalar, kete, pişi ve kömbe yapılır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yemekleri

Güneydoğu Anadolu için köftelerin diyarı dersek yanlış olmaz. Kıyma olarak tercih edilen et, çok çeşitli şekilde köfteye çevrilir. Urfa’nın çiğ köftesi pişirmeden yenilen sayılı et yemeklerindendir. Türk mutfağında en fazla yöresel yemeğe sahip şehir olan Gaziantep ise eşsiz bir yemek kültürü ile anılır. Çıtır çıtır baklavası ise dünya genelinde gurur kaynağımızdır.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu