Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Kuzu, kıyma 1.0 kg
  • Kuyruk yağı 300.0 g
  • Kırmızı biber, pul 15.0 g
  • Knorr Köfte Harcı 1050 g 100.0 g
  • Su 200.0 ml
  • Patlıcan, Kemer 750.0 g
  • Kornişon Turşu 500.0 g

Patlıcan Kebap nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
    Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, sonra yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
    Patlıcanları halka olarak dilimleyin ve tuzlu suyun içinde acılıkları çıkana kadar bekletin.
    Dolaptan çıkarttığınız kebap harcınızı eşit toplar halinda koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
    Sonra uzun bir ızgara şişine sırasıyla bir patlıcan takıp ardından kebap harcını takın ve bunu şişin sonuna kadar tekrarlayın.
    Izgarayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız patlıcanlı kebapları ara ara çevirerek pişirin. Pişirme işlemini yaparken kebapları kurutmamaya özen gösterin, içlerinin sulu kalması herzaman lezzetli bir kebap için gereklidir.
    Pişen kebapları bir tabağa alıp yanında kornişon turşu ile servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu