Birçok ülkede çorbalar bol miktarda malzemeyle yapılır ve çok yoğun kıvamlı olur. Bu yüzden çorba içmek yerine "çorba yemek" terimi kullanılır. Oysaki Türk mutfağına özgü çorbalar sulu, az taneli ve daha az parçacıklıdır. Bu nedenle bizim çorbalarımız kaşık kaşık, afiyetle içilir.
1. Tarihi En Eskilere Dayanan Vazgeçilmezimiz: Mercimek Çorbası
Sofralarımızın vazgeçilmezi olan mercimek çorbasının aynı zamanda Türk mutfağının en eski çorbası olduğunu biliyor muydun? Mercimek bizim için o kadar önemli bir besindir ki! Göçebe zamanlarda bize aş olmuş, Orta Asya’dan beri mutfağımızda yerini almış bu özel lezzet, geleneksel olarak soğan, sarımsak ve et suyu ile hazırlanır.
2. Anadolu'nun Tüm Zenginliklerini İçinde Barındıran Bir Lezzet: Ezogelin Çorbası
Bir rivayete göre bu zengin ve besleyici çorba, habersiz gelen misafirinin karnını doyurmak için evdeki tüm malzemeleri karıştıran “Ezo gelin”in maharetli ellerinden çıkmıştır. İçmelere doyum olmayan ezogelin çorbasının içerisinde et suyu ile birlikte kırmızı mercimek, pirinç, bulgurla birlikte salçalar, soğan, sarımsak ve baharatlar bulunur.
3. Dünya Literatürlerine Giren Bir Tat: Tarhana Çorbası
Türklerin dünya mutfak kültürüne kattıkları en önemli ürünlerden olan tarhana çorbası, hamur işi çorbaların göz bebeğidir. Saklanma şekli ile uluslararası mutfaklara yeni bir teknik kazandırmıştır. Çok besleyici olan tarhana, yörelere göre farklılık gösterse de tüm çeşitleri güneşin lezzetini kış sofralarına taşımayı başarır.
Knorr Tarhana Çorbası 3KG
Geleneksel lezzetiyle 10 dakikada hazır Knorr Tarhana Çorbası, menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Bir paket Knorr Tarhana Çorbası ile 160 porsiyon çorba elde edebilirsiniz.
Daha Fazlasını Görüntüle4. Karadeniz'in Adına Yakışan Bir Ziyafet: Karalahana Çorbası
İnsanlarının kendine has tavrı mutfağına da yansıyan Karadeniz’in damakları şenlendiren karalahanası, bazı yörelerde “pancar” olarak da isimlendirilir. Bakliyat, fasulye, mısır, salça ve unun karalahanayla mükemmel şekilde dengelendiği bu özel lezzetin tadı, birlikte yenilen “badik” biberle bir üst seviyeye çıkar. Yanına mısır ekmeği yapmazsan çorbanın eksik kalacağını da hatırlatalım.
5. Kutlama Sofralarının Gözdesi : Düğün Çorbası
Biz özellikle düğünlerde misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktan gurur duyan bir milletiz. Bunu kaburganın enfes etiyle süslediğimiz bir çorbadan daha iyi ne gösterebilir! Kavrulan unun, haşlanmış etin limon ve yumurtayla terbiye edildiği bu özel çorba önemli günlerin menüsüne son derece yakışır.
6. Sakatatın Değerini Bilenlerin Tercihi: İşkembe Çorbası
Türk kültüründe sakatatla yapılan çorbalar dünya mutfakları arasında farklı bir yerdedir. İmparatorluk mutfağından günümüze kadar gelen en güzel örnek de işkembe çorbasıdır. Bu çorbaya mesafeli yaklaşıyorsan hatırlatalım! Tarih öncesi zamanlarda avın iç organları çok değerli kabul edilir ve ödül olarak bu değerli et avcıya saklanırdı. O yıllardan gelen bir geleneğe göre, sakatat özel bir ödülle gelen ayrıcalığı belirtir.