1. Larousse Gastronomique: The World's Greatest Culinary Encyclopedia - Prosper Montagné
Kuşkusuz ki Larousse Gastronomique, dünyanın en önemli yemek ansiklopedilerinden biri. Yeni baskılarında kapsamı daha da genişletilen kitap, sadece yemek tarifleri içermekle kalmıyor aynı zamanda Fransız mutfağının tarihi ve Fransız tekniklerinin doğru bir şekilde nasıl kullanacağı gibi konularda çok önemli bilgiler veriyor. Usta bir aşçı olmak istiyorsan mutfak sanatları eğitiminin bu önemli kitabını başucundan ayırma!
2. Cooking by Hand - Paul Bertolli
Akdeniz lezzetlerinin o karşı konulmaz havasını seviyorsan bu kitap tam sana göre! İtalyan yemeklerini en sade ve güzel şekilde anlatan kitap, parmesanlı midyeden salsa verde’ye, agrodolce soslu kaburgadan, yengeçli tagliolini makarnaya kadar 140 farklı tarifi bir araya getiriyor. İtalya’nın karşı konulmaz lezzetlerinin derlendiği bu keyifli kitabın her satırında doğal bir yazarın sadeliğini ve üstün bir şefin içgüdüsünü hissedeceksin.
3. The French Laundry Cookbook - Thomas Keller, Michael Ruhlman, Susie Heller
Birçok yönden ikonik olan bu kitap, birbirinden özel 150 tarifin yanı sıra restoran dünyasını, tedarikçilerin hikayelerini ve yemek tabağa ulaşıncaya kadar geçen süreçleri gözler önüne seriyor. Açılış sayfasında Thomas Keller, “Mükemmel yemek diye bir şey olmadığını, bunun sadece bir fikir olduğunu anladığında mükemmelliğe ulaşma çabasının gerçek amacı da netleşecek: İnsanları mutlu etmek.” diye not düşüyor.
4. The World Encyclopedia of Cooking Ingredients - Christine Ingram
Hiç yemediğin bir meyvenin tadını nasıl tarif edersin? Peki daha önce hiç bilmediğin bir etle karşılaştığında nasıl pişireceksin? Telaş yok. Çünkü dünyanın her yerinden malzemeleri kapsayan resimli bir referans kitabı var. Yaygın olarak kullanılan meyve ve sebzelerden egzotik balık ve kabuklulara kadar her türden ürünün ayrıntılı tarifleri bu kitapta mevcut. Alışveriş, depolama, hazırlama, mutfak kullanımları, mutfak ekipmanı hakkında adım adım bilgiler ve pratik öneriler de cabası.
Knorr Doğal Sebzeli Çeşni 750GR
Dengeli karışımı ile yemeğinize uyum sağlar, baskın bir tat bırakmaz. Yemeğinizin lezzetini katlar.
Daha Fazlasını Görüntüle5. Yemek Repertuarı - Cemal Türkan
Cemal Türkan’ın birbiriyle bağlantılı tarifleri derleyerek oluşturduğu bu kitap; sade, akıcı ve kullanışlı. Türkan, uzun uzadıya tarifleri okumaya vakti olmayan aşçıları düşünmüş ve onlara gerekli küçük hatırlatmaları sıralamış. Tarifleri kolaylıkla uygulayabileceğin bu kitap pratik bir kılavuz eser.
5. Yemek Repertuarı - Cemal Türkan
Cemal Türkan’ın birbiriyle bağlantılı tarifleri derleyerek oluşturduğu bu kitap; sade, akıcı ve kullanışlı. Türkan, uzun uzadıya tarifleri okumaya vakti olmayan aşçıları düşünmüş ve onlara gerekli küçük hatırlatmaları sıralamış. Tarifleri kolaylıkla uygulayabileceğin bu kitap pratik bir kılavuz eser.
6. Kitchen Confidential by Anthony Bourdain
Mutfak sırları, Amerikalı şef Anthony Bourdain’in otobiyografik bir çalışması. Kitap, Amerikalı bir şef ve onun akıllara zarar mutfak maceralarını nefis, komik ve esprili bir dille anlatıyor. Ünlü şeflerin hayatlarına gizlice bakmak isteyen herkes için okunması gerekenler listesinde. Bu yıl içerisinde kaybettiğimiz Bourdain’e de bir selam duruşu!