Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Bitki bazlı mutfak elbette Almanya ya da Avrupa ile sınırlı kalmamaktadır. Meyve ve sebzeler dünyanın her yerinde yaratıcı, sıra dışı ve büyüleyici şekillerde hazırlanıp bir araya getirildiği için, bu bölümde size düzenli olarak dünya çapındaki UFS'in pazarlarından gelen dünya yemekleriyle ilham vermek istiyoruz.

#1 Avustralya: Bitki bazlı à la Down Under

Avustralya, nefis mutfağı ile ünlü olduğu söylenemez. Kahvaltıda sosis, fasulye, pastırma ve yumurta, Noel'de hindi ve saat beşte mutlaka çay. Şimdiye kadar, oldukça İngiliz. Avustralyalılar zengin barbeküleri, birayı ve Vegemite adı verilen Maggi benzeri bir sosu severler. Artık Down Under'da Asya, İtalyan ve İngiliz mutfağının yerel yemeklerle buluştuğu bir mutfak var. Bunlar arasında şimdiye kadar turistlere sunulan kanguru, emu ve timsah da bulunmaktadır.

Yöresel malzemelere olan trendin parçası olarak, Avustralya'da bitki bazlı mutfak da yaygınlaşmıştır. Dünyanın diğer ucundaki şef dostlarımıza hangi tipik Avustralya bitki bazlı yemeğini tavsiye edeceklerini sorduk. Sonuç gerçekten de bitkisel - ama aynı zamanda tipik Avustralyalı: bu ülkede iki kişilik bir menü olarak güvenle sunabileceğiniz bir sandviç kulesi. Bak ve gör:

The Veggie Tower

Malzemeler (1 kişi için)

Kızarmış sebzeler:

  • 70 g jülyen doğranmış kırmızı soğan
  • 50 g balkabağı uzun uzun doğranmış
  • 25 g uzun uzun doğranmış dolmalık kırmızı biber
  • 10 g uzun uzun doğranmış dolmalık sarı biber
  • 40 g ince doğranmış şampinyon (mantarı)
  • 70 g uzun uzun doğranmış mini kabak
  • 7 g %100 doğal dressing sos
  • 15 ml ayçiçek yağı

Kırmızı Pesto mayonez:

  • 250 g Hellmann's Vegan Mayonez
  • 60 ml Bertolli Kırmızı Pesto

Yeşil Fesleğenli Pesto Mayo:

  • 250 g Hellmann's Vegan Mayonez
  • 60 ml Bertolli Pesto Genovese

Servis etmek için:

  • 50 g Hellmann's Vegan Mayonez

Hazırlama

Kızarmış sebzeler:

  1. 1.     Fırını önceden 170 ° C'ye ısıtın
  2. Sebzeleri Robertson's Veggie Seasoning ile baharatlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika kızartın. Sebzeleri karıştırmayın çünkü katmanları oluştururken olumsuz etkileyecektir.

Kırmızı Pesto mayonez:

  1. Malzemeleri karıştırın.

Yeşil Fesleğenli Pesto Mayo:

  1. Malzemeleri karıştırın.

Ekmek:

  1. Karabuğday ekmeği veya arpa ekmeği gibi özel ekmek türlerini deneyin ve süsleyin.

Sunum:

  1. Hellmann's Fine Whip Salata Kremasını üç dilim ekmeğin üzerine eşit miktarda sürün.
  2. Ekmek diliminin üzerine balkabağı ve kırmızı soğan koyun ve üzerine yeşil fesleğenli pesto mayonez gezdirin.
  3. Bir dilim ekmek daha ekleyin ve üzerine mantar, ardından kabak ve biraz kırmızı pesto mayonez ekleyin.
  4. Üzerine kırmızı ve sarı biber ekleyin ve sandviçi bir dilim ekmekle tamamlayın.
  5. Kızarana kadar sandviç presinde kızartın.

#2 İsveç: Köttbullar'dan fazlası.

Yöresellik İsveç mutfağında çok uzun bir geleneğe sahiptir. Yöresel meyveler, mantarlar ve otların yanı sıra İsveç sütü, peyniri ve sosisi de çok popülerdir. Bunun dışında İsveçliler kırsal "Husmanskost", balık ve geyik ya da ren geyiği gibi av hayvanlarının etini tercih edilmektedir.

Crispbread, tunnbröd, graved somon, surströmming gibi uzun süre dayanan klasik ürünler İsveçlilerin uzun ve karanlık kışları doygun ve mutlu geçirmesini sağlar. Bu dönemde sebze ve meyvesiz kalmak istemedikleri için fermantasyon ve konserve gibi muhafaza teknikleri de çok yaygındır. Örneğin, sebze turşusu veya kurutulmuş et/balık gibi yöresel yemekler de yapılmaktadır.  

İsveçliler bitki bazlı mutfak söz konusu olduğunda oldukça bilgili  ve gerçek gurmelerdir. İsveçli UFS ekibimiz, bitki bazlı mutfağın harika lezzet potansiyelini en lezzetli biçimde sunan yemeği öneriyor: sansasyonel kavrulmuş tatlar, yoğun aromalı krema ve mutfağınızda basit bir şekilde hemen hazırlayabilirsiniz. God aptit!

İsveçliler gurme olunca:
Kara kök kreması ve kavrulmuş ay çekirdeği ile kavrulmuş lahana.

Malzemeler (10 kişilik)

Lahana:

  • 2 kg lahana
  • 20 g taze kekik
  • 50 g aromalı tereyağı
  • 20 g PGK Akdeniz otları
  • 12 g tuz
  • 250 ml Knorr Prof. Narenciye Sosu

Kara kök kremi:

  • 800 g kara kök
  • 200 gr doğranmış soğan
  • 100 ml beyaz şarap
  • 50 g aromalı tereyağı
  • 100 gr çırpılmış krema

Hazırlama

Kavrulmuş lahana

  1. Fırını önceden 230  ısıtın.
  2. Lahanayı 4 parçaya kesin.
  3. PGK Akdeniz otları ve aromalı tereyağı karıştırın.
  4. Lahanayı karışım ve tuzla ovun ve lahana yapraklarının arasına biraz taze kekik ilave edin.
  5. Yaklaşık 10 dakika pişirin, çevirin ve kızarana kadar 10 dakika daha kızartın.

Kara kök kremi

  1. Kara kökleri soyun ve yaklaşık 2 cm'lik parçalar halinde kesin.
  2. Kara kök yumuşayana kadar kaynatın, suyunu süzün.
  3. Soğanı  aromalı tereyağında ezin, şarabı ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
  4. Siyah kökleri ve çırpılmış kremayı ekleyin.
  5. Mutfak robotuyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. 

Sunum

  1. Ayçekirdeklerini bir tabakta fırında veya bir tavada orta ateşte kızarana kadar kızartın.
  2. Son olarak, altın sarısı lahananın üzerine Knorr Prof. Narenciye Sosu sürün.
  3. Üzerini kara kök kreması ve kavrulmuş ay çekirdeği ile süsleyip servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu