İster yaygın gastronomi ister kaliteli yemek restoranları olsun, binlerce yıldır bilinen tahıllar artık birçok menüde yeniden bulunabiliyor. Buna şaşmamak gerek: Yeşil kılçıksız buğday, darı, arpa ve benzerleri değerli içerikleri sayesinde hedefe yönelik ve sağlık bilinciyle beslenme eğilimine mükemmel uyum sağlıyor. Fakat mutfak özellikleri de onları gerçek bir çok yönlü menü haline getiriyor. İster pirinç veya makarnaya hafif bir alternatif olarak, ister salatalar ve kaseler için bir lezzet tabanı olarak. İşte tahılları pişirmeden önce veya sonra nasıl lezzetli hale getirebileceğinize dair birkaç öneri:
Arpa ve kılçıksız buğday
Arpa lezzetli bir tada sahiptir ve pirinç yemekleri için doyurucu bir alternatiftir. Biranın temel malzemesi olarak bilinen tahıl aynı zamanda çorbalarda, yahnilerde, kaselerde, ekmek ve tahıllarda zengin çeşitlilik sağlar. Soğuk suda önceden ıslatırsanız, sürekli karıştırmak zorunda kalmazsınız ve risotto için ideal bir temel oluşturur. Yeşil kılçıksız buğday - olgunlaşmamış olarak hasat edilen ve kayın ağacında fırınlanan kılçıksız buğday tanesi - protein ve diyet lifinin yanı sıra mineraller, bol miktarda demir ve çinko içerir.
Arpa ve kılçıksız buğday ile iki lezzetli tarif önerisi:
Çıtır sarımsaklı ızgara kış sebzeleri üzerinde kılçıksız buğday, acı biber ve parmesanlı çıtır arancini.
Arpa ile kremalı mantarlı risotto, haşlanmış yumurta, kavrulmuş ceviz ve nar taneleri ile süslenmiş, tadı ve dokusu eşsiz bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Darı
Darı mı? Bu kuş yemi, değil mi? Doğru. Fakat taş devrinde bile yenen bu küçük tohumların modern sebze mutfağına da katacağı çok şey var. Tüm darı türleri (örneğin sorgum) dengeli beslenmeye katkıda bulunabilir çünkü bol miktarda demir içerirler ve ayrıca glütensizdirler, bu da onları özellikle alerjisi olanlar ve gıda intoleransı olan müşteriler için tavsiye edilebilir kılar. Mutfak kültürü açısından darı lezzetli bir garnitürdür, kızartmalar için harikadır veya biber ve kabak gibi sebzeler için harika bir yan yemektir. Özellikle kaselerde ve salatalara, iyi bir besin parçası ve mükemmel bir tat ekler.
Darı içeren iki trend menü önerisi:
Leziz, mevsimlik ve zamanın nabzını yakalayan: Darı, lahana, soisson fasulyesi ve kavrulmuş sarımsaklı fesleğen soslu salata.
Atıştırmalık için yeni tatlar: İsrail, Suriye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerden gelen Levanten mutfağı bizim için de uzun zamandır mega bir trend. Müşterilerinize her şeye sahip olan ve tüm duygları tatmin eden bu Levant Darı Kasesi'ni sunun.