Baharatlar bir düzine. Eski tanıdık sebzelere bile tamamen yeni tatlar verebileceğiniz sonsuz bir çeşitlilik. Bu da onları et yemekleri için gerçek rakipler haline getirir. İşte küçük bir örnek.
Tahin:
Harika kremsi dokuya sahip güçlü susam ezmesi olmadan humus olmaz. Ayrıca soslar, dip soslar ve garnitürler için de idealdir.
Limon Turşusu:
Izgara sebzeler için Salsa Verde'de otlarla birlikte, güveçlerde veya marinatlarda - tuz ve baharatlarla korunmuş limon eşsiz tatlar sağlar. Akdeniz karnabaharları için veya ovmalarda da şiddetle tavsiye edilir.
Soya Sosu:
Fermente soya fasulyesinden yapılan orijinal haliyle, hiçbir mutfağın onsuz olmaması gereken vazgeçilmez bir baharattır. Sayısız çeşidi vardır ve hatta glütensiz "tamari" bile vardır. Sebzeleri tatlandırmak söz konusu olduğunda da aynı şekilde çok yönlüdür.
Dashi:
Umami tat alma duyumuzun temel taşlarından biridir. Deniz yosunu, bonito parçaları ve tütsülenmiş ton balığından elde edilen Dashi, et suyu olarak lahana çeşitleri veya salata sosları gibi çok sayıda bitki bazlı yemek için tam gövdeli bir temel sağlar.
Kimyon:
Kök sebzeleri, ıspanağı veya sebze körilerini karmaşık lezzet havai fişeklerine dönüştürmek için birazcık yeterlidir.
Harissa:
Dikkat acılı: Doğu'nun acı biber, kişniş, kimyon, kırmızı biber, kaya tuzu, domates, kimyon, sarımsak ve naneden elde edilen hardalı sebzeler, et yemekleri ve peynir için dip sos olarak ve hatta sürmelik olarak kullanılır.
Yenibahar:
Tütsülenmiş kırmızı biber baharatı yoğun lezzetiyle kızarmış patates, baharatlı yoğurt çeşitleri, ızgara brokoli veya balkabağı çorbası gibi çeşitli yemeklere doygun dumanlı bir aroma ve hayal bile edilemeyecek bir lezzet derinliği katar.
Ras el Hanout:
Aromatik ve biraz baharatlı olan bu Fas baharat karışımı hem baharatlı hem de tatlı yemeklerle iyi gider. Kuskus, hindistan cevizi sütü ya da yoğurtla birlikte kullanılabilen Ras el Hanout, örneğin sebze yemeklerine bazen olağanüstü bir lezzet çeşitliliği katar.
Demirhindi:
Bu hurma türünün koyu renkli çekirdeği tatlı ve ekşi, meyvemsi ve hafif mayhoş aromasıyla Hint turşuları, soslar veya tatlılar için idealdir. Tohumlarını kavurabilir, lapa haline getirebilir ve sofistike koyu körilere ekleyebilirsiniz.
Zahter:
Levan mutfağında vazgeçilmez bir baharat karışımı: biraz kekik içeren yabani Suriye kekiği, susam tohumu, sumak ve tuzla buluşuyor. Örneğin marinatlar, kase veya salatalar için güçlü bir tada ve büyüleyici bir aromaya sahip garnitür veya çeşni için.
Kurutulmuş Porçini Mantarı:
Mantarların kralı olan kurutulmuş porçini mantarı, tıpkı shiitake veya chanterelles gibi etli lezzetler sunar. Risottolar, gratenler veya yoğun soslar için mükemmeldir.