1. Fazla üretime dikkat edin
Boş zamanınız olsa bile normal stok seviyelerini aşmamaya ve mise en place'ta aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Çünkü bu stok ve çaba israfına yol açar. Mise en place planlama sayfasını kullanarak, hazırlamada kullanılan malzeme sayısını kontrol edin.
2. Standart restoran tarif kartları ile çalışın
Standart restoran tarifi kartlarının kullanıma sunulmasının üç avantajı vardır:
- Tüm menüde tutarlılık
- Daha etkin personel eğitimi
- Maliyet analizi
- Misafirlerin beklediği standart kalite
Bir standart restoran tarif kartı şunları içerir:
- Satın alma ve depolama bilgileri de dahil belirli içerikler
- Malzemelerin maliyetleri ve kart fiyat hesaplamaları
- Diyet, alerjen ve beslenme bilgileri
- Miktarlar
- Alt öğelere göre gruplandırılmış malzemeler
- İçerik grubuna göre pişirme yöntemi/yöntemleri (ör. küp küp doğrama veya tavlama)
- Hazırlık adımları
- Pişirme sıcaklıkları
- Sunum/süsleme için resim (isteğe bağlı)
- Gıda eşleştirme (isteğe bağlı)
- Tabakta porsiyonlama
Ücretsiz restoran tarif şablonunu indirin
3. HACCP (Risk Analizi & Kritik Kontrol Noktası) Yönetimi
Kritik kontrol noktalarının yönetimi, yiyeceklerin güvenli sıcaklıklarda saklanmasını, pişirilmesini ve tutulmasını sağlar, böylece yiyecekler yalnızca yemek anlamında güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda restoranlarda yiyecek israfını azaltmaya da yardımcı olur. Mutfağınızdaki personeli HACCP'nin ne olduğu, neden önemli olduğu konusunda eğitin ve iyi yönetilmezlerse israf yaratacak maliyetlerin farkına varmalarını sağlayın.