Fast food anlayışı değişiyor... Salaş mekanlarda kaliteli yemek isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Size vereceğimiz ipuçlarıyla rakiplerinizden bir adım önde olun!
Füzyondan çekinmeyin ve ev yapımı tariflere yönelin
Yeni fast food konseptleri dünyanın dört bir köşesinde mantar gibi çoğalıyor. Peki iyi bir fast food konseptinin formülü var mı?
Seçkin yemek mekanlarında çalışan pek çok şef artık fast food konseptlerine yöneliyor. Bu sadece yaratıcılığı teşvik ettiği için değil, aynı zamanda daha iyi bir ticaret modeli sunduğu için de öyle. Fast food kendisini artık gurme ve füzyon mekanlarda da gösteriyor.
Fast food artık daha gelişkin bir nitelik kazandı. Çok iyi bir etten yapılmış köftesiyle bir burger trüf mantarı veya özel yumurtalı garnitürüyle çıkıyor karşımıza. Ya da pizzayı ele alalım... Artık bazı pizzacılar hamurun unu konusunda kepek unu gibi seçenekler de sunuyorlar. Ayrıca yan yana gelmesi düşünülemeyen gıdalar bile birlikte tüketilmeye başlandı. Örneğin Hindistan’ın parantha ekmeği Akdeniz usulü tavuk ve cacıkla buluşuyor... Ya da Çin’in “congee” diye anılan bir pirinç lapası tütsülenmiş yumurta sarısı ve trüfle buluşuyor.
Böylece fast food kültürü yeni yemek severleri saflarına dahil ediyor. Bu yeni yemek sever kitle hızlı, yaratıcı ve leziz yemekleri kaliteli tariflerle tüketmek istiyor. İnsanlar kaliteli yemekleri hızlı bir şekilde tüketmek istiyor.
Akılda tutulması gereken bir konu:
- Sebzeyi dünyanıza dahil edin! Menünüzde her zaman mutlaka bir sebze yemeği olmalı. Bugünlerde sebzeler lüks ürünler olarak kabul ediliyor. Izgara brokoliden, enginar veya kök sebze kıtırlarına...
- Ev yapımı olsun, bizim olsun! Marketten alınmış iyi kalitedeki ürünleri kullanmanın hiçbir sakıncası yok ancak bunların ev yapımı malzemelerle desteklenmesi gerekiyor. Ev yapımı ürünlerin işlenmiş gıdalardan çok daha sağlıklı ve taze olduğuna ve ayrıca deyim yerindeyse sizin imzanızı taşıdığına hiç şüphe yok.
- Yavaş pişirin, çabuk servis edin. Evet belki gurme yiyecekler çabuk servis edilebiliyor ancak pişirme süreci ve uygun ürünlerin seçimi emek ve zaman istiyor.
Sosisli sandviç yapmak neden bir sanat olmasın ki!
Aynı şey “hot dog” olarak anılan sosisli sandviç için de geçerli. Sosis genellikle evde yapılır ya da bu ürün taze ve yaratıcı garnitürlerle servis edilir. Sizin için bazı sos önerilerimiz var:
Londra’da sosisli sandviç üzerine uzmanlaşan “Bubbledogs” Amsterdam’daki “The Fat Dog” ve Chicago’daki “Allium” sosisli sandviçi sanat haline getiren yerler olarak öne çıkıyor. Sosis bazı ülkelerde sığırın yanında domuz tavşan, füme ördek ya da ıstakoz etinden yapılabiliyor. Hatta kanlı sosisler bile mevcut. Geleneksel olarak hazırlanmış ana malzemeyi taze ve yaratıcı eklemelerle zenginleştirebilirsiniz. İngilizcede “hot dog” olarak anılan sosisli sandviçin ana vatanı ABD’dir, fakat bu ürün artık dünyanın pek çok ülkesinde tüketiliyor. Farklı bir sosisli sandviç için size bazı garnitür önerilerimiz var:
Hellmann's Barbekü Sos 285GR
Hellmann’s BBQ Sos; zengin tütsü tadı ile burgerlerinize ve kırmızı etlerinize tat verir.
Daha Fazlasını Görüntüle- Japon Usulü Sosisli Sandviç: Sosisli sandviçinize baharatlı wasabi mayonezi, zencefil turşusu ve kıtır noriler ekleyip bir uzak doğu lezzeti yakalayabilirsiniz.
- Çin Usulü Sosisli Sandviç: Sandviçinize soya fasulyesi bazlı “hoisin”, taze rendelenmiş zencefil ekleyip salatalık turşusu ve kıtır fasulye filizleriyle birlikte servis edebilirsiniz.
- Acılı Sosisli Sandviç: Acı sevenler tatlı ekşi mango sosunu acılı nane, kişniş sosu ve acı biberle harmanlayabilir. Sosların üzerine dilerseniz kavrulmuş yer fıstığı parçaları koyabilirsiniz.
- Orta Doğu Usulü Sosisli Sandviç: Orta Doğu lezzetlerinden tahinli-yoğurtlu sos, kırmızı lahana turşusu, kimyon tohumları ve kavrulmuş nohutlar, sandviçinize özel bir tat katacak.
- Fransız Usulü Sosisli Sandviç: Taze keçi peyniri rendesi ile kırmızı soğan konfisi damağınızda hoş bir tat bırakacak. Üstüne dilerseniz ince doğranmış kavrulmuş brüksel lahanası parçaları da ekleyebilirsiniz.