Yemek yapmak konusunda sınırları zorlayan, bilinenin duvarlarını aşıp tekniği, elinin lezzeti ya da yöntemleri ile farklılaşan şefler, bu özverilerinin karşılığını ünlü Michelin yıldızları ile alır. Dünyanın en ünlü şefleri de genelde bu yıldızlardan birkaç tanesini omuzlamış olanlar arasından çıkar. 7 Michelin yıldızlı Thomas Keller de bu isimlerden biri. Amerika'da iki farklı restoranı için 3'er yıldız almayı başaran tek şef olan Thomas Keller, sayısız ödül ve başarısı ile şefler arasında önemli bir örnek olarak bilinir.
19 Michelin yıldızı alarak önemli bir başarı kaydeden Alain Ducasse ise ilk yıldızını 33 yaşında kazanmasının ardından zamanının en genç Michelin yıldızlı şef unvanına sahip olması ile tanınır. Gastronomi dünyasının usta isimlerinden biri olarak kabul edilen Ducasse, bugün 7 farklı ülkede 14 restorana sahiptir.
İskoçya'dan çıkan ilk Michelin yıldızlı şef olan Gordon Ramsay ise 3 yıl içinde aldığı 3 Michelin yıldızı ile adını tüm dünyaya duyurmuştur. Aynı zamanda Forbes'un dünyanın en zenginleri listesinde ilk sıralarda yer alan Ramsay, şefler arasında ağzının bozuk olması ile anılır.
Knorr Cajun Çeşnisi 650GR
Knorr’un uluslararası bilgi birikimi ile hazırladığı Cajun Çeşnisi, lezzetli tavuk ve patatesler hazırlamanın kolay yolu.
Daha Fazlasını Görüntüle1999 yılında toplam 85 Michelin yıldızına sahip olmuş olan ve ani bir kararla tüm yıldızlarını iade edip emekli olma kararı alan Marco Pierre White ise bu radikal kararı ile yankı uyandırır ve kendisini köleleştirdiğini düşünen bu sistemden çıkarak özgür olmak istediğini açıklar. Dünyanın dört bir yanında bu yıldızlara sahip olmak için gecesini gündüzüne katan şeflerin aksine tek bir gecede tüm yıldızları elinin tersi ile iten Marco Pierre White, bu hareketi ile şefler dünyasının en ilgi çekici karakterleri arasında yerini alır.
Tüm bu şeflerin arasında en ilginç hikayeye sahip olanı ise şüphesiz Chan Hon Meng'dir. Chan Hon Meng, Michelin yıldızlı ilk sokak satıcısıdır. Singapur'da, soya soslu tavuklu noodle satan ve tezgahının önünde uzun kuyruklar oluşan şef, Michelin yıldızının gösterişli yemeklerden ziyade gerçekten lezzetli yemekler pişiren şeflere verildiğini kanıtlamıştır.