Sous Vide Kuzu Sırtı
İçindekiler (1 Porsiyon)
- 160 gram kuzu sırtı
- 10 gram acuka sos
- 5 gram frenk soğanı
- 1 yemek kaşığı havuç püresi
- 200 gram patlıcan
- 20 gram kapya biber
- 8 gram tuz
- 3 gram karabiber
- 50 gram zeytinyağı
- 10 gram kuzu uykuluk
- İnce dilim brioche ekmeği
- 2 adet körpe enginar
- 1 adet limon
Yapılışı;
- Kuzu sırtını tuz ve karabiber ve zeytinyağı ile marine edin ve ızgarada izleyin.
- Daha sonra vakum torbasına koyup 55 derecelik sabit suyun içerisinde 7-8 dakika kadar pişirin.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra vakum torbasından çıkarıp kuzuyu iki eşit parçaya bölün.
- Üzerine acuka sos ve ince kıyım frenk soğanı ilave edin.
- Patlıcandan iki ince dilim kesin ve üzerine bir miktar tuz ilave edip patlıcanın acısını alın.
- Daha sonra yıkayıp kurulayın ve ızgarada pişirin.
- Artan patlıcanı fırınlayın ve piştikten sonra iç kısımlarını alıp bir kısmını doğrayıp ince dilimlediğiniz ve ızgarada pişirdiğiniz patlıcana sarın diğer kısmı ile püre yapıp tabağa koyun.
- Kuzu uykuluğu soteleyin.
- Enginarları limonlu suda haşlayın.
- Kapya biberlerin kabuklarını soyup yuvarlak şekilde çıkarın ve zeytinyağında cok kısık ateşte pişirin.
- Bütün malzemeleri bir araya getirip tabaklayın.
Havuç püresi için; (4 kişilik)
- 200 gram havuç
- 80 gram krema
- 50 gram tereyağı
- 30 gram zeytinyağı
- 6 gram deniz tuzu
- 10 gram taze zencefil
Yapılışı;
- Havuçları soyun ve ince ince doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ilave edin ve doğramış olduğunuz havuçları içerisine koyup yavaş yavaş pişirin.
- Zencefilin kabuğunu soyup içerisine rendeleyin ve karıştırın.
- Havuçlar yumuşamaya başlayınca kremayı ve tuzu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin ve blanderdan geçirerek püre haline getirin.
Knorr Sebzeli Çeşni 5KG
Yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak için farklı sebze ve baharatlarla harmanlanmış Knorr Sebzeli Çeşni!
Daha Fazlasını Görüntüle