Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Bildiğiniz Sakatat Çorbalarına Alternatif Sade Bir Tat: Dil Çorbası

Sakatat severlerin en beğendiği etlerden olan dil etine bir övgü nitelindeki bu özel çorbanın tek bir malzemesi var; o da dana dili. Düdüklü tencerede bol su ile pişen dil önce temizlenir. Daha sonra piştiği su içerisinde baharat, sarımsak, sirke ve limon ile servis edilir. Tarifi basit ama lezzeti büyük bu çorba özellikle et ve sakatat yemekleriyle hazırlanan menülerde kullanılabilir. Dil çorbasının başlangıç olarak seçildiği menülerde hem yoğunluğu hem de lezzeti dengelemek için ana yemek olarak meyvelerle hazırlanmış kırmızı et yemekleri de tercih edilebilir.

Ekşi Üzümün En Keyifli Hali: Koruk Salatası

Patlıcan ve biberi önce közleyin, daha sonra sarımsak ve koruk suyuyla hazırlanan özel bir sosa yatırın. Bu az ama öz malzemelerle hazırlanan koruk salatasından bahsetmek bile ağızları sulandırmaya yeter! Bu leziz salata, üzümün olgunlaşmadan hemen önceki o en aromatik, en ekşi hali olan koruğun suyu ile hazırlanır. Her türlü menüde iyi bir soğuk başlangıç olarak yer alabilir. Özellikle beyaz etler ve balık yemekleriyle birlikte tüketilebilir. Damak tadına göre etli bir ara sıcaktan önce iştah açıcı olarak da servis edilebilir.

Ege’nin İki Yakasını Birleştiren Lezzet: Pabucaki

Patlıcan, lor peyniri ve yumurta ile yapılan Pabucaki için bir nevi şekerli karnıyarık yemeği de denilebilir. Uzunlamasına kesilen patlıcanların, soğan domates, yumurta, tuz ve şekerli içle doldurulup defne yapraklarıyla birlikte fırınlanmasıyla hazırlanan bu özel lezzet Ege’nin iki yakasında da sevilerek hazırlanan özel bir tarif. Pabucaki farklı lezzetinin yanı sıra oldukça hafif bir yemek. Zeytinyağlı tabaklarına dahil edilebilen bu özgün lezzet, özellikle yaz menüleri ve vejetaryen menüler için iyi bir seçenek. Et ve balık yemeklerinden önce hafif bir başlangıç olarak da tercih edilebilir.

Knorr Sebzeli Çeşni 5KG

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak için farklı sebze ve baharatlarla harmanlanmış Knorr Sebzeli Çeşni!

Daha Fazlasını Görüntüle
14 28
₺1.147,18 Ürün Fiyatı

Yeşilin Üç Güzel Tonu: Radika Otu, Arapsaçı, Turp Otu Salatası

Ege’nin binbir çeşit otu var. Radika, Arapsaçı ve turp otu bunlardan en sevilen üç tanesi. Ege otları geleneksel olarak önce haşlanıp daha sonra zeytinyağı, limon ve isteğe göre sarımsak eklenerek hazırlanan sosla birlikte servis edilir. Ege sofralarında genellikle soğuk meze olarak yer alan bu keyifli lezzetler, menülerde hafif birer başlangıç olabilir. Tek tek servis edilebileceği gibi ikisi ya da üçü bir tabakta kullanılarak Ege otları tabağı adıyla servis edilebilir. Balık ve sebze yemekleriyle hazırlanan menüler için de Ege otları tamamlayıcı lezzetlerdir.

Ege Sofralarının Adak Yemeği: Bolama ya da Lok Lok Pilavı

Geleneksel olarak kuzu kuşbaşıyla hazırlanan bu lezzetli pilav, Ege geleneklerinde adak için yapılan bir yemek. Geçmişte evlenecek her kızın çeyizinde mutlaka bu özel yemek için bir tencere bulunurmuş. Kimi yörelerde lok lok pilavı olarak da adlandırılan bolama için arpacık soğan, sarımsak, domates ve biber bir kasede karıştırılır. Çatal bıçak yardımıyla bir tepsiye ters çevrilir. Etler pişmeye yakın nohut ve pirinç ilave edilerek yemeğin pişirilmesi tepside yapılır. Bolama, geçmişin izlerini taşıyan ve kalabalık sofralar için hazırlanan bir tepsi yemeği. Büyük porsiyonlarda hazırlanması kolay olduğu için davet menüleri ve kutlama yemeklerinde ana yemek olarak servis edilebilir. Küçük porsiyonlar halinde tabaklanırsa daha yoğun soslu kırmızı et yemeklerinden önce de ara sıcak olarak da sunulabilir.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu