Nişasta Yerine Kullanabileceğin 3 Malzeme
Nişasta yerine kullanabileceğin ikame seçenekleri aşağıda seni bekliyor şefim. Sözünü edeceğimiz üç malzeme arasından en ideal olanını, uygulayacağın reçetenin türüne ve reçetedeki diğer malzemelerin lezzet uyumuna göre belirleyebilirsin.
1. Pirinç Unu
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen pirinç unu, reçetelerde sık sık nişasta ikamesi olarak kullanılan bir malzeme. Özellikle Asya mutfağına özgü tatlı, erişte ve çorba reçetelerinde karşımıza çıkabiliyor. Pirinç unu kullanmanın temel avantajlarından biri, suyla karıştırıldığında renksiz bir görünüm oluşturması. Bu sayede yemeklerin ve tatlıların rengini değiştirmiyor. Gluten içermemesi de pirinç ununu kullanışlı bir ikame haline getiren faktörler arasında. Çölyak hastası olan misafirlerin için buğday nişastası yerine pirinç unu kullandığın reçeteler hazırlayabilirsin şefim. Yapman gereken tek şey, reçeteye nişastanın iki katı kadar pirinç unu eklemek.
2. Ararot Tozu
Ararot tozu, çoğunlukla tropik iklimlerde yetişen Maranta bitkisinin köklerinden elde edilen bir un çeşidi. Bitki köklerinin kurutulduktan sonra öğütülmesi sonucunda hazırlanıyor. Ararot tozu da glutensiz beslenen misafirlerin için uygun bir ikame seçeneği. Nişastayla benzer sonuçlar elde etmek için reçetede belirtilen nişasta miktarının iki katı kadar ararot tozu kullanabilirsin. Suyla karıştığında jöle kıvamını alan bu malzeme, yemeklerine daha koyu bir kıvam kazandırmak için de ideal bir tercih.
3. Keten Tohumu
Hazırladığın reçetenin lezzetine ters düşmediği sürece, nişasta yerine öğütülmüş keten tohumu da kullanabilirsin şefim. Çünkü keten tohumu bir arada kullanıldığı sıvıları kolayca emebilecek bir yapıya sahip. Bu sayede yemeklerinde kıvam artırıcı görevini görebilir. Bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunu dört yemek kaşığı suyla karıştırdığında, iki yemek kaşığı nişastanın yerine kullanabileceğin bir malzeme elde edersin.
Umarız, bahsi geçen ipuçları mutfakta pratik ve keyifli uygulamalar yapmana yardımcı olur şefim. Farklı ipuçlarını ve lezzetleri keşfetmek için bizi takip etmeye devam edebilirsin.