Yeme-içme ve konaklama profesyonelleri de bu süreçte ekstra önlemler alma ihtiyacı duydu. Özellikle açık büfelerde bu koronavirüs önlemleri daha da ön plana çıktı. Biz de Unilever Food Solutions olarak yeni normale alışma sürecinde gıda güvenliğine dair tüm operasyonlarınıza destek oluyoruz. Siz de açık büfenizde hijyeni sağlamak için Unilever Food Solutions’a güvenebilirsiniz.
Güvenli Bir Büfe Nasıl Oluşturulur?
Otel açık büfe alanları, doğaları gereği çok sayıda insanın etkileşimde bulunduğu alanlar olarak öne çıkar. Dolayısıyla yeni normalin gerektirdiği sosyal mesafe konusunda önlemler almak ve sunumlarınızı güvenli hale getirmek ihtiyacı duyabilirsiniz. İlham verici fikirlerle hem gıda güvenliği hem sosyal mesafe hem de görsellik açısından etkili çözümler üretebilirsiniz. İşte, operasyonunuzu aksatmadan büfenizi müşteri beklentilerine uygun hale getirmeniz için ipuçları:
- Sosyal mesafe açısından self servis hizmetlerini minimuma indirgemek önem taşır. Self servisi azaltmak için misafirlerinizin isteklerinin personeliniz tarafından sağlanmasına çalışın.
- Masalarınızda ve açık büfede tek kullanımlık malzemeler kullanın. Paylaşımlık porsiyonlar yerine tek kişilik porsiyonları tercih edin. Gıda atıklarını en aza indirmek için tek porsiyonların miktarını az tutun.
- Açık büfenizin erişilebilir bir yerinde eldiven ve el dezenfektanı sunun.
- Açık büfede sunduğunuz yiyeceklerin görevliler tarafından servis edilmesini sağlayın. Açık büfe ekipmanları sadece gerekli önlemleri alan görevliler tarafından kullanılmalı.
- Büfelerin önünde müşterilerin yemeklerle temasını engelleyen siperlikler bulundurun. Siperliklere personelinizin müşterilerle etkileşime girdiği alanlarda da yer verin.
- Açık büfe tezgahı duvara monte edilmiş ise görevli personelin servis yapmasına olanak sağlayacak bir alan bırakın, misafirin doğrudan büfeye erişimini engelleyen bir servis bankosu bulundurun.
- Yığılmayı önlemek için sosyal mesafeyi koruyarak sırayla yemek alınabilecek bir sistem tasarlayabilirsiniz. Bu sistemi müşterileri yönlendiren duyurularla daha kolay uygulanabilir hale getirebilirsiniz.
- Açık büfenizde aldığınız önlemlerin organizasyonu ve kontrolü için bir ya da birkaç personelinizi görevlendirebilirsiniz.
- Masalarınızı 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uygun biçimde düzenleyin.
Gıda Güvenliği İçin Yemek Sıcaklık Tavsiyeleri
Sıcak yemek çeşitleri, restoran ve otel açık büfe menülerinin olmazsa olmazıdır. Öte yandan yemeklerin pişirilme ve muhafaza edilme sıcaklıklarını doğru ayarlamak, gıda güvenliği bakımından büyük önem taşır. Yemek sıcaklık değerlerinin uygun aralıklarda olmasını sağlamak koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınacak önlemlerin başında gelir. Gıda güvenliğini sağlamak için önerilen yemek sıcaklık tavsiyeleri şu şekildedir:
- Sığır Eti 63°
- Kıyılmış Sığır Eti 71°
- Tavuk veya Hindi Eti 74°
- Güveç Yemekleri 74°
- Balık 63°
Her Dönemin Trendi: Show Cooking
Daha az operasyon, daha az maliyet ve daha az atık ile hem güvenli hem de ilgi çekici konseptler yaratmak ister misiniz? Farklı konseptlerdeki açık büfe sunum yöntemleriyle müşterilerinize göz kamaştırıcı anlar yaşatabilirsiniz. Yemek pişirmeyi görsel bir şölene dönüştüren Show Cooking, normalleşme döneminde de trendlere ve önlemlere uyum sağlamanın etkili bir yolu olarak öne çıkar. Unilever Food Solutions ürünleriyle memnuniyeti yüksek ve maliyeti düşük Show Cooking sunumları hazırlayabilirsiniz.