Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Çeşm-i Nigar Çorbası

Mercimek çorbasının özel bir çeşidi olan bu çorba için süt, limon suyu ve yumurta sarısının karışımı ile özel bir terbiye hazırlanır. Kavrulmuş soğanlar, un, yağ, mercimek ile birlikte pişirilir ve süzülür. Ardından içerisine hazırlanmış bu terbiye eklenir. Klasik mercimek çorbasından daha lezzetli ve doyurucu olan çeşm-i nigar çorbasının üzeri, nane ve pul biberin tereyağında yakılmasıyla oluşturulan nefis sos ile taçlandırılır. Ramazan sofralarına oldukça yakışan bu nefis çorba, her çeşit menü ile uyumludur.

Knorr Sebzeli Çeşni 750GR

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak için farklı sebze ve baharatlarla harmanlanmış Knorr Sebzeli Çeşni!

Daha Fazlasını Görüntüle
2 14
₺188,08 Ürün Fiyatı

2. İlikli Padişah Tenceresi

Ramazan boyunca hazırlanan birçok çorba çeşidinin yapımında et ve et suyu kullanılır. Sığır eti ve sığır kemiği ile yapılan ilikli padişah tenceresi ise genellikle Ramazan’a özel olarak yapılan ve pişirmesi biraz uzun süren bir çorba çeşididir. Kemiklerle birlikte haşlanan etin suyu ayrılır ve kereviz, pırasa havuç gibi sebzeler eklenerek zenginleştirilir. Karanfil, defne yaprağı gibi kurutulmuş bitkilerle birleştirilerek hoş kokulu aromalar yakalanır. İlikli padişah tenceresi, et yemekleri ağırlıklı Ramazan menüleri için göz alıcı bir başlangıçtır.


Knorr Et Suyu Toz Bulyon 750GR

Knorr Et Suyu Toz Bulyon, yemeğinize zengin et/tavuk lezzeti katar.

Daha Fazlasını Görüntüle
2 15
₺198,25 Ürün Fiyatı

3. Erişteli Mercimek Çorbası

Ramazan sofraları için özel olarak hazırlanan doyurucu çorbalardan biri de erişteli mercimek çorbasıdır. Yeşil mercimek ve eriştenin muhteşem uyumu ile hazırlanan bu çorba içerisine bir parça un eklenerek kıvamı artırılabilir. Çorbanın daha hafif yapıda ve damak çatlatan bir tada sahip olması için erişteler un, tuz yumurta kullanılarak taze olarak hazırlanmalıdır. Mercimeğin yoğun tadına tavuk suyu yerine et suyu daha çok yakışır. Üzerine bir miktar ince kıyılmış maydanoz eklenerek servis edilir.


Knorr Tavuk Suyu Bulyon 750GR

Knorr Tavuk Suyu Bulyon, yemeğinize zengin tavuk lezzeti katar.

Daha Fazlasını Görüntüle
2 15
₺198,25 Ürün Fiyatı

4. Bademli Çorba

Osmanlı mutfağında badem, ceviz, fıstık ve fındık gibi yemişler yemeklerde ve misafirler için hazırlanan sofralarda sıklıkla kullanılırdı. Bademli çorba da özellikle Ramazan ayında iftar yemekleri için yapılan çorbalardan biridir. içerisinde un, süt ve kavrulmuş badem bulunan bu harika çorba, içerisine baharat olarak biraz muskat cevizi ve karabiber eklenerek hazırlanır. Üzerine tereyağında kavrulan kıyılmış badem ile servis edilir. Sade, şık görünümlü ve iştah açan bir başlangıç çorbasıdır.


5. Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

Osmanlı mutfağının dünya yemeklerine en büyük katkılarından biri olan yoğurt, iftar yemekleri için de iyi bir seçenektir. Biraz un, et suyu ve yoğurtla hazırlanan yoğurtlu tutmaç çorbasının hazırlanışı da son derece hızlı ve pratiktir. İsteğe göre kuru nane ve kırmızı biberli tereyağlı sos ya da kızartılmış kruton eklenerek servis edilebilir.


Knorr Tutmaç Çorbası 3KG

Mutfaklarda daha fazla olasılık​ yaratmaya geldik. Türkiye’nin şefler arasında en çok tavsiye edilen profesyonel gıda markası olarak, profesyonel mutfaklara çözüm sunmak ve ilham kaynağı olmak için buradayız.* Doğayı korumak ve malzemelerin sürdürülebilir tedariğini sağlayabilmek için Knorr ile sebze, bitki ve tahıl kategorilerde sürdürülebilirlik oranımızı arttırmak için çalışıyoruz. Onarıcı tarımda inovasyona ve gıdada biyoçeşitliliğe öncülük etmeyi, toprağa, suya ve sera gazlarına olumlu etki yaparak iyiliğin gücü olmayı hedefliyoruz. Kullandığımız ambalaj malzemelerinde geri dönüştürülebilir yapılara geçerek ve kullanılan plastik malzeme miktarını azaltarak dünyamıza faydalı olmak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir lezzet tutkumuzu paylaşmak ve mutfaklarınızda daha fazla olasılık yaratmak için ilham verici tariflerimizin bulunduğu www.ufs.com’u ziyaret edebilirsiniz. *Kantar, UFS E-Panel Türkiye Haziran 2023

Daha Fazlasını Görüntüle
12 35
₺941,38 Ürün Fiyatı

6. Düğün Çorbası

Kutlama yemeklerinin gözde tariflerinden biri olan düğün çorbası, Ramazan ayında menülerde sıkça tercih edilen çorbalardandır. Kuzu eti ile hazırlandığı için doyurucu ve iştah açıcı bir lezzeti olur. Çorba, bu ete un, yumurta, salça limon suyu ve soğan suyu eklenerek hazırlanır ve biberli yağ ile birlikte kuru maydanoz ya da kuru reyhan eşliğinde servis edilir.


7. Şehriye Çorbası

Tel veya arpa şehriye ile hazırlanan şehriye çorbası, iftariyeliklerin ardından keyifle yenen bir lezzettir. Bol sulu yapısı ile Ramazan ayı için hazırlanan çok servisli iftar sofralarında bir sonraki tabağa rahat bir geçiş sağlar. Yapımında et suyu ya da tavuk suyu kullanılabilir. İçerisine eklenen küçük et parçalarıyla zenginleştirilen şehriye çorbası, yumurta ya da tereyağlı sos ile tamamlanır. Üzerine kuru maydanoz ya da reyhan eklenerek servis edilebilir.


Knorr Napoliten Makarna Sosu 1KG

Zengin ürün çeşitleri ile yemekleri ziyafete dönüştüren lezzetçilerin vazgeçilmezi Knorr Napoliten Makarna Sosu 1KG UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
6 37
₺507,37 Ürün Fiyatı

8. Harem Usulü Patlıcanlı Çorba

Saray yemeklerinden biri olan bu patlıcanlı çorba, Ramazan için özenle hazırlanan yemek çeşitlerindendir. İçerisinde tavuk eti ve tavuk suyu, ateşte közlenmiş patlıcan, havuç ve çalı fasulye bulunur. Son derece besleyici olan bu farklı tarif, çiğ süt kreması ve un kullanılarak bağlanır. Harem usulü patlıcanlı çorba yoğun kıvamı ile doyurucu ve lezzetli bir başlangıçtır.

9. Kavata Çorbası

Osmanlı döneminde özel bir yeri olan kavata çorbası artık günümüzde bulunması zor olan ve domatesle biber arası özel bir sebze olarak kabul edilen, “kavata” ile hazırlanırmış. Günümüzde yeşil domates ve dolmalık biber kullanılarak yapılan kavata çorbası, sotelenmiş sebzelerin et suyu, süt, un ve nişasta ile birlikte pişirilmesiyle hazırlanır. İçerisine eklenen muskat (Hint cevizi) hoş bir aroma verir. Çorbanın servisi, kıyılmış dere otu ile tamamlanır.

10. Meyir Çorbası

Meyir çorbası bol bakliyatlı, ayranla hazırlanan bir çorba çeşididir. İçerisinde aşurelik buğday, nohut, kuru fasulye bulunur. Kuru bakliyatlar kullanılmadan önce ıslatılıp haşlanarak çorbaya eklenir. Et suyu ile yapılırsa sıcak olarak servis edilir. Eğer yapımında sadece ayran kullanılırsa soğuk olarak da tüketilebilir. Tereyağı ve pul biberle hazırlanan sosun dışında, çorbanın üzerine gezdirilen bir kaşık kadar pekmez ile de sunum tamamlanabilir.


Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu