Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Az Kalorili Yemekler ile Menü Nasıl Oluşturulur?

Menü oluştururken restoranın konsepti ve stilini göz önünde bulundurmalısın. Örneğin bir İtalyan restoranının şefiysen menüyü oluşturan az kalorili yemeklerin tarzını ona göre belirlemelisin. Mevsimine göre sebzeler kullanarak menüleri hazırlaman hem sağlıklı yemekler hazırlamanı hem de yemeğin lezzetini artırmanı sağlıyor. Menü hazırlarken en önemli noktalardan birini de hazırlanan az kalorili yemeğin yanına yakışan ve kalori miktarını artırmayan tamamlayıcı yemekler oluşturuyor. Aynı şekilde yemekle birlikte içilen içeceklerin seçimi de az kalorili yemekler ile hazırlanan menünün temelini sağlamlaştırıyor.  Başarılı bir menü hazırlamak istiyorsan birbirini tamamlayan yemekleri de çok iyi bilmen gerekiyor. Standart yemek tariflerini az kalorili yemeklere dönüştürerek diyet menü yemek seçeneklerini de artırabilirsin.  Örneğin; karnıyarık gibi yağda kızartılarak yapılan yemekler için fırın ya da ızgara alternatiflerini kullanabilirsin. Patlıcanları yağda kızartmak yerine fırınlayabilir ya da ateş üzerinde közleyebilirsin. Bu çok küçük değişiklikler bile yemeğin kalorisinin düşürülmesinde önemli rol oynuyor.

Az Kalorili Yemeklerde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar
 

  • Kalorisi düşük yemekler hazırlarken kullanabileceğin süt, yoğurt ve peynir gibi süt grubu ürünlerinin yağsız olanlarını tercih etmelisin. Böylece hazırladığın yemeklerin kalorisini neredeyse %50 oranında düşürebilirsin. Yemeklerde tereyağı, krema gibi yüksek kalori içeren besinlerden uzak durmalısın.
  • Doğru pişirme teknikleri uygulanarak pişirilen tüm yemekler az kalorili yemekler haline gelebiliyor. Diyet yemekleri hazırlanırken haşlama, fırınlama, ızgara, buharda pişirme tekniklerini uygulamalısın.
  • Et yemekleri hazırlarken ekstra yağ kullanmaya son vermelisin. Eti seçerken de mümkün olduğunca yağsız bölümlerini tercih etmeli ve deri gibi yüksek yağ içeren kısımlarını kullanmamalısın.
  • Sebze yemekleri hazırlanırken kavurma ve yağda kızartma işlemlerinden uzak durmalısın. Tüm sebzeleri çiğden hazırlayarak ve porsiyon başına kullanılan yağ miktarını azaltarak yemeklerin kalorisini düşürebilirsin.
  • Yemeklerde kullanılan yağ, lezzette önemli rol oynuyor. Ancak yağ yüksek kalorili olduğundan düşük kalorili yemeklerde daha az yağ kullanılıyor. Tabii bu durum yemeklerin lezzetini azaltabiliyor. Yemeklerin yağdan dolayı kaybettikleri lezzeti çeşitli baharatlar kullanarak geri kazanabilirsin.

Az Kalorili Yemek Çeşitleri

Az kalorili yemek çeşitleri dendiğinde sebze yemekleri ilk akla gelen seçenekleri oluşturuyor. Özellikle lif oranı yüksek lahana, brokoli, pırasa, kabak, karnabahar, enginar, kereviz gibi sebzeler gerek ana yemek olarak gerekse ana yemeğe destek olan salatalar içinde kullanılıyor. Bir aşçı olarak süper yaratıcılık yeteneğini kullanarak diyet sebzeleri olarak bilinen bu sebzelerden mükemmel yemekler hazırlayabilirsin. Oldukça düşük kalorili olan sebzelerden düşük kalorili yemekler hazırlamak senin için oldukça kolay. Sebzelerle kur baklagilleri bir araya getirerek besin değerini ve yemeğin doyuruculuğunu da artırabilirsin. Örneğin börülceli marul salatası ile tavuklu enginar yemeği ve yoğurttan oluşan bir menü hazırlayarak hem düşük kalorili hem de yüksek lifli bir menüye imzanı atabilirsin. Et, tavuk, balık kullanarak hazırlayacağın menülerde ekstra yağ eklememeye ve fırın, ızgara ya da buhar gibi pişirme tekniklerini kullanmaya dikkat etmelisin. Bulgur salatalı somon, yoğurt soslu tavuk, mantarlı tavuk sarma, et sote, sebzeli güveç, poşe somon gibi düşük kalorili yemekler ile menülerini çeşitlendirebilirsin.

Knorr Akdeniz Salata Sosu 1KG

Maydanozlu ve Frenk Soğanlı Akdeniz Salata Sosu

Daha Fazlasını Görüntüle
5 27
₺369,82 Ürün Fiyatı
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu