Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

NOHUT WAFFLE

  • Nohut Unu 100.0 g
  • Tapyoka Yahut Mısır Nişastası 25.0 g
  • Patates Nişastası 25.0 g
  • Shiitake Mantar Tozu 5.0 g
  • Kabartma Tozu 3.0 g
  • Elma Sirkesi 5.0 ml
  • Aquafaba Yahut Nohut Haşlama Suyu 90.0 ml
  • Su 360.0 ml
  • Sprey Yağ

AVOKADO HUMUS

  • Nohut, haşlanmış 120.0 g
  • Avokado (Küp Doğranmış) 250.0 g
  • Tahin 45.0 ml
  • Limon suyu 30.0 ml
  • Kimyon 2.0 g
  • Tuz - Karabiber
  • Buz 2.0 adet

PANCAR TURŞUSU SUYU JÖLESİ

  • Agar Agar 2.0 g
  • Pancar Turşusu Suyu 350.0 ml

MUTABEL

  • Mutabel 450.0 g

ÇİMLENDİRİLMİŞ NOHUT

  • Çimlendirilmiş Nohut Kızartması 100.0 g

SÜSLEME

  • Kurutulmuş Nohut Kabuğu
  • Mikroyeşillikler (pancar, roka, tere)
  • Pancar Turşusu Jölesi

Mezeli Waffle nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!                                                                                                                               

...

Hazırlık

  1. NOHUT WAFFLE

    • Kuru malzemelerin hepsini bir kâsede, ıslak malzemelerin hepsini başka bir kâsede karıştırın.
    • Islak malzemelerin oda sıcaklığında olması ya da biraz ılık olması tercih edilir.
    • Islak malzemeleri kuru malzemelerin içine dökerek karıştırın. Ağzı kapalı olarak yaklaşık 1 saat dinlendirin.
    • Waffle makinasını 175°C’ye ısıtın (derece makinanızın türüne ve malzemesine göre değişir).
    • Waffle makinası ısınınca ısıtıcı yüzeyi kaplamaya yetecek miktarda waffle bulamacını makinaya dökün. Waffle çıtır olana dek pişirin.
  2. AVOKADO HUMUS

    • Konserve nohudu 750 ml suda 5 – 8 dakika kaynatıp fazla tuzdan arındırın böylece nohudun kabuğu da kolayca ayrılır.
    • Ardından nohudu hemen süzün. Kaynama suyunu ayırıp daha sonra waffle bulamacı yaparken ya da başka amaçlar için kullanabilirsiniz. Nohudu akan su altında yıkayın. Akar su, kalan nohut kabuklarının çıkmasını sağlar. Nohut kabuklarını atmayın, kurutmak için ayırın.
    • Nohudu işlemenin en kolay yolu sıcakken işlemektir. Kalan kabukları çıkarmak için elinizi çabuk tutun. Nohudun suyunu iyice süzüp nohudu hemen mutfak robotuna koyun.
    • Kalan malzemelerin hepsini robota ilave edin, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Arzu ettiğiniz şekilde çeşnilendirin.
    • Krema torbasına koyup hazır hale gelene kadar buzdolabında dinlendirin.
  3. PANCAR TURŞUSU SUYU JÖLESİ

    • Turşu suyu ve agar agarı 2-3 dakika kaynatın.
    • Sıvıyı bir tepsiye döküp yayın. Karışım jöle kıvamına gelinceye kadar soğutun.
    • Jöleyi küp küp kesip mutfak robotuna ya da blendıra koyun. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
    • Krema torbasına yahut krema şırıngasına koyup süslemek için kullkanın.
  4. MUTABEL

  5. ÇİMLENDİRİLMİŞ NOHUT

  6. SÜSLEME

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu