Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Dört Mevsim Yenildiği Kanıtlanan Enfes Lezzet: Dondurma

Sadece yaz aylarında değil, her mevsim keyifle yenen dondurma hem bol sütlü hem de glutensiz bir tatlı. Çok kısa sürede hazırlayabileceğin bir glutensiz dondurma tarifimiz var. Kolay ve çabuk dondurma yapımı için hazır mısın?

Tek yapman gereken soğuk sütün içerisine yoğun krema ve koyulaştırılmış süt ekleyerek güzelce karıştırmak. Biraz da çubuk vanilya kattın mı enfes dondurman hazır! Son derece kolay bu tarifi bir üst seviyeye çıkarmak için çikolata ya da meyve parçaları da ekleyebilirsin.



Hem Geleneksel Hem Modern Sütlü Tatlıların Kralı: Glutensiz Sütlaç

Milli tatlılarımızdan sütlaç en sevilen glutensiz tatlılardan biridir. Geleneksel olarak süt, pirinç, su, toz şeker, vanilya ve nişasta ile hazırlanan bu enfes tatlıyı yaparken iki malzemeye dikkat etmek gerekir.

İlki vanilya toz olarak değil, çubuk olarak kullanılmalı, ikincisi ise içerisine eklenen nişasta glutensiz bir nişasta olmalı. Bunun için pirinç ya da mısır nişastası kullanabilirsin. İşte hepsi bu kadar. Harika sütlaçları fırına verip üstlerini nar gibi kızartmayı da ihmal etme.

Klasikleşen Bir Anne Tarifine Yeni Yorum: Glutensiz Muhallebi

Çocukların favori tatlılarından olan muhallebi, sindirimi daha kolay olduğu için özellikle pirinç unundan yapılır. İşte tam da bu yüzden küçüklükten bugüne defalarca yediğimiz bu lezzet en nefis glutensiz sütlü tatlı tariflerinden biridir. Muhallebi yapmak için temel olarak dört malzemeye ihtiyacın var. Sadece pirinç unu, süt, şeker ve çubuk vanilya ile ağızlara layık bir muhallebi hazırlayabilirsin. Pişirim sırasında vanilya çubuğunu açıp içini bir bıçak yardımıyla süte ekle. Burada toz vanilya kullanmaktan kaçınmalısın. Çünkü toz vanilyaların içerisinde genellikle glutenli bir ürün olan buğday nişastası kullanılır. Aman dikkat!

Muhallebi yapımının en zor kısmı ise karıştırması. Pirinç unu topaklanmasın diye pişene kadar durmadan karıştırman gerekir. Hatta ateşten aldıktan sonra da birkaç dakika bekleyip tekrar karıştır ve kaselere doldurarak soğumaya bırak. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine tarçın ya da Hindistan cevizini dökerek afiyetle yiyebilirsin. Daha yoğun ve sert bir kıvam istersen buzdolabına alıp bir süre de orada bekletebilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu