Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı:


Yumurtalı Şakşuka nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı:

    • Patlıcanları alacalı soyup halkalar halinde doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları süzdürüp kurulayın.
    • Fırını 180 dereceye ayarlayıp hafifçe yağlayıp karabiber serpiştirdiğiniz patlıcanları her iki tarafları kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp kıymayı kavurun, daha sonra sarımsak ve soğanları ekleyerek ağır ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
    • Kırmızı dolma biberleri, baharatları ekleyip 3-5 dakika kadar daha soteleyin.
    • Et suyunu, patlıcanları, domates ve domates sosunu ekleyip ağzını kapatarak orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Karışımın suyunu çok çekmemesi gerekir, eğer çektiyse çok az bir miktar su ile sulandırın.
    • Sosun yarı kuru yarı sulu olması gerekir. Karışım piştikten sonra yuvarlak boşluklar açın ve yumurtaları bu boşluklara kırın.
    • Üstlerine tuz-biber serpiştirin ve kapağı kapatarak yumurtalar istediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin. Üstüne doğranmış taze maydanoz yapraklarını serpiştirerek servis edin.
    • Et suyu için: 1 litre suya 20 g toz bulyon ekleyiniz. Karıştırınız ve 5 dakika pişiriniz. Kaynayan suya atmayınız.
    • Domates sos için: Knorr Napoliten Makarna Sosu’nu 3 l soğuk suya ilave edin.
    • Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırınız. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika orta ateşte pişiriniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu