Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Yaki Tori Glazür

Tavuk Marinasyon

Yerfıstıklı Thai Pilavı

  • Basmati Pirinci 300.0 g
  • su 500.0 ml
  • Hindistan Cevizi Sütü 100.0 ml
  • Yerfıstığı kreması 150.0 g
  • Taze soğan 1.0 adet
  • Kırmızı Soğan 200.0 g
  • Lime suyu 20.0 g
  • Ayçiçek yağı 35.0 ml

Umami Lime Aioli

Hızlı Kimchi


"Yaki Tori"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

...

Hazırlık

  1. Yaki Tori Glazür

    • Glazür için malzemeleri karıştırın ve kenara alın.
  2. Tavuk Marinasyon

    • Marinasyon malzemelerini homojenize olana kadar karıştırın ve içerisine küp kestiğiniz tavukları atarak en az 3 saat marinasyonda bekletin.
    • Bambu şişlerinizi yanmaması için bir gece önceden suya koyun.
    • Sudan çıkarttığınız şişlere tavukları 80 gr olacak şekilde takın.
    • Tavuk şişlerinizi her iki tarafına da 4 defa glaze sürerek ızgaralayın.
    • En son ızgaradan aldıktan sonra tekrar sostan sürün ve servis edin.
  3. Yerfıstıklı Thai Pilavı

    • Knorr Sebzeli Çeşni su ve, basmati pirinci blanch edin ve süzün.
    • Ön pişirdiğiniz pirincinizi bir gün önceden pişirip +4de muhafaza edebilirsiniz ya da aynı gün buzlu banyoda soğutarak hazırlık set-upınıza kaldırabilirsiniz.
    • Ayçiçek yağı ile brunoise kırmızı soğanı soteleyin.
    • Üzerine haşlanıp soğutulmuş pirincinizi ekleyin, sotelemeye devam edin.
    • Bir kenarda hindistan cevizi sütü, yerfıstığı kreması ve lime suyunu karıştırın, ocaktaki yemeğinizin üstüne boşaltın.
    • Tüm suyunu çekene kadar pilavınızı sotelemeye devam edin, en son taze soğan ekleyerek servis edin.

  4. Umami Lime Aioli

    • Tüm malzemeyi karıştır.
  5. Hızlı Kimchi

    • Lahana dışındaki tüm malzemeyi bir mayonez tenceresine alın ve karıştırın.
    • Yaklaşık 2 dakika elinizle yoğurarak malzemeleri ovalayın.
    • Streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Buzdolabında üç gün muhafaza edebilirsiniz.
    • Eğer kimchinizi vakumlarsanız hem turşulama sürecini hızlandırıp hem de raf ömrünü uzatabilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu