Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Malfatti

Tütsülenmiş Sos

  • Su 1500.0 ml
  • Kırmızı dolmalık biber 200.0 g
  • Biber, yeşil dolmalık 200.0 g
  • Sarı dolmalık biber 200.0 g
  • Kuru soğan 250.0 g
  • Domates 350.0 g
  • Pul Biber 1.0 g
  • Sifon Kartuşu 2.0 adet
  • Agar Agar 20.0 g

Kraker

  • Pancar Küspesi veya Sebze Kabukları 100.0 g
  • Susam 150.0 g
  • Tuz 1.0 g
  • Karabiber 1.0 g

Tütsülenmiş Sebze Soslu Darı Malfatti nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Malfatti

    • Darıyı yıkayıp tavaya koyun; kısık ateşte kavurun.
    • Kavrulmuş darıya sebze bulyon (1 l su + 15 g toz bulyon) ilave edip pişirin.
    • Püre: 500 ml suyu kaynatıp ayçiçek yağını ilave edin. Knorr Pratik Patatetes'i ilave edip karıştırın. Pürenin dokusu sert olmalı.
    • Haşlanmış nohutu mutfak robotunda parçalayın.
    • Cevizi fırında kavurun.
    • Malzemelerin hepsi (pişmiş darı, nohut ve patates püresi) soğuduktan sonra hepsini iyice karıştırın. Limon kabuğu rendesi, Kraker incecik doğranmış ıspanak, tuz, karabiberi de ilave edip karıştırın.
    • Karışımdan 35 g’lık toplar yapın.
    • Fırını 200°C’ye ısıtın. Topları 5 dakika ya da altın sarısı olana dek fırınlayın.
    • Tarifin tamamı pişmiş halde: 625 g darı + 250 g püre + 250 g nohut ezmesi + 440 g ıspanak +150g ceviz içi + 5 g limon kabuğu rendesi.
  2. Tütsülenmiş Sos

    • Domates, soğan ve renkli biberleri közleyin
    • Közlenmiş sebzeleri ayıklayıp püre haline getirin.
    • Domates sosu: 1500 ml suyu kaynatıp Knorr Napoliten Sos ilave edin.
    • Közlenmiş sebze püresine domates sosunu ilave edip karıştırın.
    • Sosu ısıtıp agar-agarı ilave edin.
    • Sosu iyice karıştırıp sifona boşaltın. Sosu sifonla sıkın.
  3. Kraker

    • Sebze kabuklarını ve susamı öğütün ve bir püre haline getirin. Ardından tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. 
    • Karışımı silikon mata yayıp 90°C’de altın rengi olana dek pişirin.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu