Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Tavuk Bastilla


Tavuk Bastilla nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Tavuk Bastilla

    • Büyük kızartma tavasında yağı ısıtın ve tavukları ekleyin. Derisi alt tarafta kalacak şekilde yerleştirin ve altın rengine gelene kadar kızartın. Kızardıktan sonra tavadan alın.
    • Tavaya tereyağı ekleyin ve eridikten sonra soğanları ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Cajun Çeşnisi ve diğer baharatları ekleyip bir süre daha pişirmeye devam edin.
    • 20 g Knorr Tavuk Bulyon ve sıcak suyu birleştirerek tavuk suyunu elde edin.
    • Derisi kızarmış tavuğu tencerenin içine alın ve tavuk suyu ekleyin. Yarım saat ya da tavuk yumuşayana kadar pişirin.
    • Yeterince soğuduğunda, tavukları tiftikleyin. Geri kalan suyu da, yarıya düşecek kadar çektirin.
    • Pişmekte olan suya, yumurtaları ekleyin ve düşük ısıda pişirmeye devam edin, karışımınız çırpılmış yumurtaya dönene kadar pişirin. Toz bademi ekleyin ve karıştırın, sonrasında hurmaları, portakal rendesini ve son olarak da tiftiklenmiş tavuğu ekleyin. Tavayı ateşten çekin ve soğumaya bırakın. 
    • Fırını 180oC ön ısıtmaya ayarlayın. 
    • 1 adet yufkayı yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin, üzerine erimiş tereyağı sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin, bu işlemi 4 kat olana kadar tekrarlayın.
    • Tavuk karışımı ile yufkanın ortasını doldurun sarkan hamur parçalarını, ters sırayla katlayın ve tavuk dolgusunu iyice kapatın.
    • Geri kalan 2 yaprak yufkayı da tavayı kaplayacak şekilde kesin ve yerleştirin. Eritilmiş tereyağını gezdirdikten sonra, 30 dakika dışı kıtır ve altın rengi olana kadar pişirin.
    • Fırından çıkardıktan sonra, soğuması için bekleyin ve soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu