Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Lahana için Pekmez Glazürü

Baharat Karışımı

Lahana

  • Tereyağı 100.0 g
  • Lahana, beyaz 1700.0 g

Lahana Turşulu Acılı Bulgur Pilavı

Cevizli Mayonez

Babagannuş Kreması

Çıtır Soğan


Pekmez Glazürlü Lahana nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Lahana için Pekmez Glazürü

    • Knorr Teriyaki Sos, Calve Ketçap, üzüm pekmezi, nar ekşisi, sıvı yağ ve soğanı blender'a koyup pürüzsüz bir sos haline gelene dek karıştırın.
  2. Baharat Karışımı

    • Knorr Sebzeli Çeşni ile baharat çeşitlerinin hepsini karıştırın.
  3. Lahana

    • Lahanayı, hem lahananın dağılmasını önlemek hem de ziyanı azaltmak için damarlarını ayırmadan elma dilimi kesin. Elma dilimi kestiğiniz lahana parçalarına çöp şiş saplayarak yaprakların ayrılmasını önleyin.
    • Lahananın üstüne pekmez glazürünü sürün.
    • Bir tavada tereyağını eritip lahanayı mühürleyin. Pişirirken ağır bir et tokmağıyla lahananın üstüne bastırın.
    • Lahana parçalarının iki tarafı da pişince yüzeyini kaplayacak şekilde baharat karışımı serpip pekmezli glazürü tekrar sürün. Lahanayı 250°C’deki fırında 4 dakika fırınlayın.
    • Lahanayı fırından çıkarıp pekmez glazürünü sürün.
    • Çöp şişleri çıkarıp servis edin.
  4. Lahana Turşulu Acılı Bulgur Pilavı

    • Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Biberi ilave edip 30 saniye soteleyin.
    • Knorr Arrabbiata Sos ve Knorr Sebzeli Çeşni ilave edip karıştırın. 
    • Suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. 
    • Karışım için için kaynamaya başlayınca bulguru ve lahana turşusunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 
    • Bulgur suyunu tamamen çekince pilav pişmiştir. 
    • Biraz tereyağı ilave edip bulgur taneleri tane taneliğini kaybetmeyecek ama yapışkan olacak şekilde karıştırın.
  5. Cevizli Mayonez

    • Cevizi 180°C’deki fırında 8 dakika fırınlayın.
    • Cevizi blender'a koyup pürüzsüz bir ceviz ezmesi haline getirin.
    • Ceviz ezmesini su, Hellmann's Mayonez ve Knorr Sarımsaklı Çeşni ile karıştırarak pürüzsüz bir sos haline getirin. Süzün.
  6. Babagannuş Kreması

    • Kapya biber ve patlıcanı fırınlayın ya da ızgarada pişirin. Fırınlayacaksanız, biber ve patlıcanı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizip kabukları kararana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 
    • Fırından çıkarıp bir kâseye alın. Üstünü kapatıp 15-20 dakika terletin. Biberi soyup çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanı soyun. 
    • Biber ve patlıcanı mutfak robotuna koyun. Domates salçası, Knorr Sarımsaklı Çeşni, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ilave edin. Pürüzsüz hale gelene dek karıştırın. 
    • Karışımı bir tencereye boşaltın. Kısık ateşte, sık sık karıştırarak, koyulaşana dek, 20-30 dakika pişirin. Ateşten alın. 
    • Soğuduktan sonra yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
  7. Çıtır Soğan

    • Buğday nişastasını bir kaseye koyup Knorr Sebzeli Çeşni ilave edip karıştırın. •
    • Soğanı soyacak ya da mandolinle ince halka • dilimleyin.
    • Soğanı kurulama beziyle kurulayıp fazla suyunu alın. •
    • Soğanı, çeşnilendirdiğiniz nişastayla karıştırın.
    • Yağı 160°C’ye ısıtıp soğan halkalarını altın • rengi olana dek kızartın.
  8. 1 Porsiyon Sunumu

    Yemeğin bileşenlerinin hepsini tabağa koyun. Üstüne bir miktar cevizli mayonez gezdirip su teresiyle süsleyip servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu