Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

TAFELSPITZ

PATATES LOKMASI

KREMALI ISPANAK

ELMALI BAYIRTURBU SOSU

FRENKSOĞANLI YUMURTA EZMESİ


Patates Lokması Eşliğinde Tafelspitz  nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. TAFELSPITZ

    • Eti soğuk suya koyup kaynatın. Kaynama suyunu döküp eti önce sıcak suyla sonra soğuk suyla yıkayın.
    • Eti ve kemik iliğini soğuk suya koyun; etin tamamen suyun altında kalması gerekir. Kaynamaya bırakın. Kaynayınca üstte biriken kef alıp atın.
    • Turuncu havuç, sarı havuç ve kerevizi soyup her birinden 200’er gram jülyen doğrayın. Bir kenara koyun, yemeği servis etmeden kısa bir süre önce bu sebzeleri blanşe edin.
    • Et kaynatıktan yaklaşık 1,5 saat sonra kök sebzelerin kalanını, kokulu otları ve baharat çeşitlerini ete ilave edip 1 saat daha pişirin. Tafelsptiz’in pişip pişmediğini kontrol edin.
  2. PATATES LOKMASI

    • Patates pürsini fırınlanmış pul soğan ilavesiyle hazırlayın.
    • Yumurtalarla tereyağını çırpın.
    • Yumurta tereyağı karışımını soğuk patates püresine karıştırın.
    • Kabartma tozu ve şekeri una ilave edip karıştırdıktan sonra bu karışımı patates püresi karışımına ekleyip hepsini karıştırın.
    • Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp lokma şekli verdikten sonra 170°C yağda altın sarısı, kahverengimsi olana dek kızartın.
  3. KREMALI ISPANAK

    • Tereyağını eritip sarımsak püresini ve ıspanak püresini ilave edin.
    • Ardından koyu kıvamlı kremayı ilave edip 5 dakika için için pişirin.
    • Tuz ve muskat rendesiyle çeşnilendirin.
    • Karışımı ocaktan indirin, patates püresi karışımını ilave edip telle çırpın. 2 dakika dinlendirip tekrar çırpın.
    • Kremalı ıspanağı IsI Thermo Whip’e koyup 2 kapsül yükleyin.
  4. ELMALI BAYIRTURBU SOSU

    • Dana et suyu çorbası bazını et suyu bulyon, demi glace, limon suyu, ayçiçekyağı, tuz, karabiber ve bayırturbuyla çeşnilendirin.
    • Elmaları soyup çeşnilendirdiğiniz dana et suyu çorbası bazının içine incecik rendeleyip iyice karıştırın.
  5. FRENKSOĞANLI YUMURTA EZMESİ

    • Yuvarlak ekmekçiklerin kabuğunu kesip içini çıkarın. Ekmek içini süte yatırıp sütü tamamen çekinceye kadar bekletip püre haline getirin.
    • Sütte bekletilmiş ekmek içi püresine mayonez, kıyılmış frenksoğanını ve ezilmiş katı yumurtayı ilave edip hepsini iyice karıştırın.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu