Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Somon Balığı - Derisiz, Kılçıksız, Fileto 1500.0 g
  • Pancar, kırmızı 250.0 g
  • Tuz 208.0 g
  • Ardıç Tohumu - Çok İnce Dövülmüş 10.0 g
  • Dereotu - Çok İnce Kıyılmış, Demet 1.0 adet
  • Şeker 300.0 g
  • Rama Krema - %31 Yağlı - Çırpılmış 100.0 g
  • Peynir, Labne 200.0 g
  • Süzme yoğurt 100.0 g
  • Misket Limonu 4.0 adet
  • Tane Karabiber (Değirmen) 2.0 g
  • Un, buğday 350.0 g
  • Maya, yaş 13.0 g
  • Süt - Ilık 285.0 ml
  • Yumurta sarısı 2.0 adet
  • Süt 170.0 ml
  • Yumurta - Beyaz, Çırpılmış 2.0 adet
  • Su 500.0 ml
  • Tereyağı 15.0 g

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Balık filetolarının üstüne Knorr Sebzeli Çeşniyi, dövülmüş ardıç tohumunu ve dereotunu serperek kaplayın.
    • Kırmızı pancarları soyup bir robotta püre haline getirin. Balıkların üstüne bunu da ince bir tabaka halinde tamamen yayın.
    • Bir kabın içerisinde tuz ve şekeri karıştırın ve balıkları bu karışım ile tamamen kaplayın.
    • Üstlerini kapatıp dolapta 2 günden az olmayacak şekilde bekletin.
    • Sonra balıkları dolaptan çıkarıp üstlerindeki pancar ve tu-şeker tabakasını tamamen sıyırıp temizleyin. Temizlenen filetoları kurulayıp çok keskin bir bıçak ile yanlamasına enli ince şeritler halinde kesin.
    • Ekşi krema için: Çırpılmış Rama Krema'yı, labne peynirini, süzme yoğurdu, misket limonlarının suyunu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine koyarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Bilini için: Ilık süt ile birlikte mayayı eritip 115 gr unu ekleyin ve ılık bir yerde 2 saat bekletin. Karışım mayalanıp kabarınca içine geri kalan unu, 145 ml sütü, yumurta sarısını ve Knorr Pratik Patates ile hazırlayacağınız patates püresini ve tuzu koyup karıştırın. En sonrada çırpılmış yumurta beyazını ekleyip havalandırarak çırpın. Yarım saat kadar dinlendirin ve kabarmasını sağlayın. Daha sonra bir kaşık yardımıyla tavaya dökerek istediğiniz büyüklüklerde krep pişirir gibi pişirin.
    • Patates püresi için: 80-85°C’deki 1/2 litre suya 25 ml soğuk süt, 15 g tereyağı ve 3 gram tuz ekleyin. Üzerine 85 gram Knorr Pratik Patates ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.
    • Bilinilerin üstüne biraz ekşi krema sürüp dilimlediğiniz somonları kıvırarak yerleştirin ve küçük bir parça dereotu ile servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu