Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Mülebbes Dolma

  • Dana kıyma 900.0 g
  • Patlıcan 1800.0 g
  • Karabiber, çekilmiş 20.0 g
  • Pirinç 60.0 g
  • Maydanoz, ince kıyım 10.0 g
  • Taze nane, ince kıyılmış 10.0 g
  • Tuz 10.0 g
  • Un, buğday 250.0 g
  • Maden sodası 450.0 ml
  • Su 1500.0 ml
  • Kuru soğan 200.0 g
  • Kuru kayısı 300.0 g
  • Yumurta 300.0 g

Mülebbes Dolma nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Mülebbes Dolma

    • Bir kabın içinde dana kıyma, pirinç, maydanoz, nane, tuz, tane kara biber, kuru soğan karıştırın ve yoğurun.
    • Patlıcanların içini oyun, tuzlayın ve yıkayın.
    • Hazırlanan kıyma karışımını patlıcanlara doldurun ve ağzını kapatın.
    • Ayrı bir tencere içinde 1.50 lt su ile Knorr Et Bulyonu kaynatın.
    • Patlıcanları, kuru kayısıları küvete dizin ve kaynayan suyu ilave edin.
    • Folyo ile küvetin ağzını kapatın ve 100 derece buharda 20-30 dk. arası pişirin.
    • Soğutun ve patlıcanları kalın yuvarlak halkalar halinde kesin.
    • Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı, un, soda karıştırın, çırpın ve süzgeçten süzdürün.
    • Kesilen patlıcanları un karışımı ile paneleyin yağda kızartın, kuru kayısı ile servise hazır hale getirin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu