Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Havuç Aioli

Havuç Yaprağından Pesto

  • Havuç Yaprağı, blanşe edilmiş 240.0 g
  • Ispanak, blanşe edilmiş ve doğranmış 120.0 g
  • Limon Kabuğu Rendesi 1.0 adet
  • Zeytinyağı 56.0 ml
  • Ayçiçek yağı 56.0 ml
  • Avokado 1.0 adet
  • Rendelenmiş parmesan peyniri 225.0 g
  • Tuz - Karabiber

Fermente Sarımsak Kreması

Fermente Sarımsak

  • Sarımsak, diş 25.0 adet
  • Su 472.0 ml
  • Rafine Edilmemiş Tuz 1.5 çorba kş
  • Rezene tohumu 2.0 çay kş
  • Defne Yaprağı 3.0 adet
  • Kekik, kurutulmuş (kş) 2.0 çay kş

Pizza Hamuru

  • Arpa Posası Unu 550.0 g
  • Su, Ilık 295.0 ml
  • Instant Maya 4.0 çay kş
  • Şeker, toz (kş) 4.0 çay kş
  • Zeytinyağı 2.0 çorba kş
  • Buğday unu

1 Porsiyon Sunumu

  • Mozzarella, orta yumuşaklıkta, küp küp doğranmış 112.0 g
  • Gouda, küp küp doğranmış 112.0 g
  • Havuç Aioli 112.0 g
  • Sarımsak Kreması 25.0 g
  • Havuç Yaprağından Pesto 25.0 g

Malt Posasıyla Detroit Usulü Focaccia nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Havuç Aioli

    • Havuçları yıkayıp yağda çevirin.
    • 325°C’de yumuşacık olana dek fırında pişirin.
    • Soğumaya bırakın.
    • Malzemelerin hepsini blender'a koyup pürüzüsüz püre haline getirin. Bir kenara koyun.
  2. Havuç Yaprağından Pesto

    • Malzemelerin hepsini blendıra koyup püre haline getirin.
  3. Fermente Sarımsak Kreması

    • Sarımsak, baharat ve kokulu otları bir kavanoza koyun.
    • Tuzu suda eritip kavanozdaki malzemelerin üstüne dökün.
    • Kavanozun kapağını gevşek kapatıp tezgâhın üstünde 4 gün bırakın.
    • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın.
  4. Fermente Sarımsak

  5. Pizza Hamuru

    • Su ve şekeri karıştırıp üstüne mayayı serpiştirip kabarcıklanmaya bırakın. 
    • Maya kabarcıklanmaya başlayınca diğer malzemeleri ilave edin. Malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana dek, yaklaşık 4 dakika yoğurun.
    • Yağlanmış bir kâseye koyup üstünü örtün. Hamurun hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
    • Hamuru yumruklayıp söndürün, Detroit usulü pizzaya uygun, profesyonel amaçlı çelik tepsiye koyun.
    • Yaklaşık 1 saat daha mayalandırın.
  6. 1 Porsiyon Sunumu

    • Fırını 204°C’ye ısıtın. 
    • Hamuru tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yayıp küp küp doğranmış peynirleri hamurun üstüne düzgünce serpin. 
    • Sarımsak kremasını gezdirin. 
    • Hamurun içi iyice pişip kenarlardaki peynir çıtır çıtır olana dek 18 dakika pişirin. 
    • Pizzanın üstüne Nduja baharatını serpiştirip 5 dakika dinlendirin. 
    • Tepsiden çıkarıp üstüne havuç aioli ve havuç pesto gezdirin. 
    • Dörde bölün.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu