Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Kuru Fasulye Püresi

Piyaz Tarator

Yeşil Sos

  • Zeytinyağı 240.0 ml
  • Taze Nane Yaprakları 50.0 g
  • Maydanoz 240.0 g
  • Sarımsak, diş 2.0 adet
  • Tuz 20.0 g
  • Şeker 10.0 g

Pırasa Pane

Karides Haşlama

Çıtır Maydanoz

  • Maydanoz 60.0 g
  • Ayçiçek yağı 800.0 ml

Kuru Fasulye Piyazı nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Kuru Fasulye Püresi

    • Kuru fasulyeyi bir gece önce soğuk suda ıslatın. Bir gece bekleyen fasulyeyi orta ateşte 30 dakika pişirin.
    • Pişen fasulyeyi bir kaba alarak içine zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, Knorr Sarımsaklı Çeşni ve kimyon ilave ederek blender yardımıyla püre haline getirin.
  2. Piyaz Tarator

    • Derin bir kaba üzüm sirkesi, taze sıkılmış limon suyu, Knorr Sarımsaklı Çeşni ve suyu ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırın.
    • Çifte kavrulmuş tahini yavaşça dökerek homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  3. Yeşil Sos

    • Zeytinyağını 30 derece kadar ısıtıp bir kaba alın. İçine taze nane, maydanoz, sarımsak, tuz ve şeker ilave edip blender yardımıyla püre haline getirin. 
    • İnce bir süzgeçle süzüp soğumaya bırakın.r,
  4. Pırasa Pane

    • Pırasaları yıkayıp jülyen şeklinde doğrayın.
    • Knorr Pane Harcı'na batırıp kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  5. Karides Haşlama

    • Jumbo karidesleri temizleyerek tencereye alın. Kaynayan suyun içine defne yaprağı ve Knorr Tavuk Suyu Bulyon'u ekleyin. Karidesleri 2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın.
  6. Çıtır Maydanoz

    • Kızgın ayçiçek yağının içine temizlenmiş ve yıkanmış maydanoz yapraklarını hızlı bir şekilde batırıp kızartın.
  7. 1 Porsiyon Sunumu

    • Servis edilecek sunum tabağının en altına kuru fasulye püresini koyun. Üzerine piyaz tarator sosunu ekleyin.
    • Kuru fasulye püresi için haşlanan tane fasulyeleri püre etrafına yerleştirin.
    • Yeşil sos, pırasa pane, çıtır maydanoz, jumbo karides ve tütsülenmiş tatlı toz kırmızı biberi dekoratif olarak en üste ekleyin.
    • Limon suyu ve zeytinyağını tatlandırıcı olarak üzerine ilave edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu