Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

DANA KABURGA

KARNABAHAR PÜRESİ

  • Çubuk Vanilya 1.0 adet
  • Muskat 1.0 g
  • Karnabahar 300.0 g
  • %35'lik Süt Kreması 30.0 ml

ELMA VE BALKABAĞI GARNİTÜR

BALLI DANA JAMBONU

  • Dana Jambonu 150.0 g
  • Bal 5.0 g

SULTANÎ BEZELYE

  • Sultani Bezelye, Eşkenardörtgen Kesilmiş 5.0 g

Karnabahar Püresi Eşliğinde Ağır Ateşte Pişmiş Dana Kaburga nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. DANA KABURGA

    • Hellmann’s BBQ Sos, Knorr Teriyaki sos, ve tane kimyonu karıştırarak bir terbiye hazırlayın. Terbiyeyi dana kaburga etinin üstüne dökün.
    • Eti terbiyeyle birlikte vakumlu poşete koyup vakumlayın.
    • Sous vide’i 60 ̊C’ye ayarlayıp eti 18 saat pişirin.
    • Et pişince vakumlu poşetten çıkarıp bir tepsiye koyun. Üstünü kapatıp bastırmak için bir ağırlık koyun.
    • Eti 150 gram porsiyonlar halinde kesip 220°C fırında 15 dakika pişirin.
  2. KARNABAHAR PÜRESİ

    • Karnabaharı çiçeklere ayırın. Vanilya, muskat rendesi ve saplı halde çiçeklere ayrılmış karnabaharı haşlayın. Haşlanmış karnabaharı ve süt kremasını Thermomix’ e koyup istediğiniz püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  3. ELMA VE BALKABAĞI GARNİTÜR

    • Elmayı kabuklu halde dililmleyip kararmaması için üstüne limon sıkın (limon kabuklarını dahasonra limonlu ekmek ve ekmekli puding yaparken kullanmak için saklayın).
    • Kabuklu balkabağı parçalarını fırın tepsisine koyup üstüne baharatı serpin.
    • Fırında yaklaşık 12-15 dakika diriliğini kaybetmeyecek şekilde pişirin.
  4. BALLI DANA JAMBONU

    • Parma jambonunu iki parça yağlı kâğıdın arasına koyup üstüne ağırlık bastırın.
    • 180 ̊C fırında 15 dakika pişirin.
    • Fırından çıkarıp bal gezdirdikten sonra üstü açık halde 5 dakika fırınlayın.
    • Yağlı kâğıttan çıkarıp bir kenara koyun.
  5. SULTANÎ BEZELYE

    • Sultanî bezelyeleri karbonatlı kaynar suda 15 saniye blanch edip süzdürüp bir kenara koyun.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu