Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hamsi

Renkli Pazı Karışımı

Gökkuşağı Turp Salatası

  • Su 120.0 ml
  • Vişne Sirkesi 20.0 g
  • Zeytinyağı 40.0 ml
  • Renkli Pazı Sapları 140.0 g
  • Sarı Dolmalık Biber, brunuaz doğranmış 150.0 g
  • Kırmızı Dolmalık Biber, brunuaz doğranmış 150.0 g
  • Karpuz Turp, brunuaz doğranmış 350.0 g

1 Porsiyon Sunumu

  • Hamsi Kaygana 1.0 adet
  • Renkli Pazı Karışımı 100.0 g
  • Renkli Turp Salatası 30.0 g

Hamsili Patates Kaygana, Sotelenmiş Renkli Pazı ve Baharatlı Turp Salatası ile nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hamsi

    • Hamsileri ayıklayın ve kelebek şeklinde açın.
    • Hamsileri mısır ununa bulayın ve kenarda bekletin.
    • Knorr Pratik Patates ve Knorr Sebzeli Çeşni’yi karıştırın ve 50 g mısır unu ekleyin.
    • 80oC sıcak suyu üzerlerine dökün, karıştırın ve soğumaya bırakın.
    • Soğutulmuş malzemelere, çırpılmış yumurta ve doğranmış yeşillikleri ekleyin ve karıştırın.
    • Yapışmaz tavanızı zeytinyağı ile yağlayın.
    • Hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe dökün.
    • Kaygana hamuru pişerken, temizlenmiş hamsileri üzerlerine koyun ve pişirmeye devam edin.
    • Kaygana hamuru piştiğinde diğer tarafını çevirin ve hamsiler altın rengine gelinceye kadar pişirmeye devam edin.
  2. Renkli Pazı Karışımı

    • Zeytinyağını tencerenizin içerisinde ısıtın.
    • Kırmızı soğanları, tavanın içerisinde orta ateşte sotelemeye başlayın.
    • Soğanlar şeffaflaşınca ve yumuşadığında Knorr Napoliten Sos, su, Knorr Sebzeli Çeşni, tuz ve şeker ilave edin pişirmeye bırakın.
    • Bütün malzemeleriniz piştikten sonra, sirkeyi ekleyin ve baharatı ayarlayın.
    • Servis etmeden önce, dilimlenmiş renkli pazıları zeytinyağı ile 2-3 dakika soteleyin. Sonrasında, hazırladığınız sosu ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirip, malzemelerin iyice karıştığından emin olun.
  3. Gökkuşağı Turp Salatası

    • Knorr Akdeniz Salata Sosu, su, sirke ve zeytinyağını iyice karıştırın ve bir kenara koyun.
    • Brunuaz doğranmış bütün sebzeleri karıştırın ve hazırlanan sos ile soslayın.
  4. 1 Porsiyon Sunumu

    • Hamsi Kaygana’yı tabağınıza yerleştirin.
    • Renkli pazı karışımını, suyu ile beraber Kaygana’nın üstüne yerleştirin.
    • Son olarak, Gökkuşağı Turp Salatası ile finalize edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu