Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Ekmek, Pita 10.0 adet
  • Nohut 450.0 g
  • Bakla, iç 150.0 g
  • Sarımsak 10.0 g
  • Soğan 100.0 g
  • Kişniş tozu 5.0 g
  • Kimyon tozu 5.0 g
  • Kırmızı toz biber 5.0 g
  • Maydanoz, taze 125.0 g
  • Taze Kişniş Yaprakları 125.0 g
  • Tuz 20.0 g
  • Karabiber 4.0 g
  • Karbonat 5.0 g
  • Limon suyu 70.0 ml
  • Süzme yoğurt 150.0 g
  • Peynir, Labne 50.0 g
  • Kıvırcık Marul 200.0 g
  • Kırmızı Soğan (Halka Halka Kesilmiş) 75.0 g
  • Salatalıklar 100.0 g
  • Domates 100.0 g

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Kuru nohut ve baklaları ayrı kaplarda bolca su ile ıslayın ve 24 saat kadar bekletin, arada bir kontrol edin, eğer suları azaldıysa ilave edin.
    • Daha sonra süzdürüp yıkayın ve tekrar iyice süzdürün. Diğer tüm malzemeler ile birlikte mutfak robotunun kabına koyup çalıştırarak ezilmiş hale getirin, burada dikkat etmeniz gereken nokta malzemenin çok püre kıvamına gelmemesi ve parçacıklı olmasıdır. Eğer karışım çok kuru oluyorsa kaşık yardımı ile azar azar su ilave edebilirsiniz, çok cıvık olmaması da önemlidir, zira eğer böyle olursa falafeller kızartılırken dağılacaktır. Tadına bakın ve eğer gerekli görüyorsanız biraz daha limon suyu, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edebilirsiniz.
    • Hazırladığınız bu karışımı falafel kaşığı yardımı ile şekillendirip yassı ve yuvarlak köfteleri elde edin.
    • Bu falafel köftelerini derin yağda içlerinin piştiğinden emin olana dek kızartın.
    • Sarımsaklı mayonez çeşnisi için: Hellmann's sarımsaklı mayonez, süzme yoğurt, labne peyniri, tuz-karabiber ve limon suyunu bir karıştırma kabının içinde çırparak iyice karıştırın.
    • Pita ekmeklerini ikiye kesin ve içlerine kıvırcık yapraklarını, ince dilimlenmiş domates ve salatalıkları, soğan halkalarını ve falafelleri yerleştirin. Üstüne sarımsaklı mayonez çeşnisini ekleyip kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu