Lezzet Şoku
Kural Tanımaz Deneyim
Beklenmedik Birleşimler
Duyusal Aşırı Yük
Kuralsız Pişirme
Trend Hakkında
Duyusal aşırı yük çağındayız, artık buna adapte olma vakti geldi. Misafirler, şeflerin kuralları yerle bir etmesini, daha fazla deneysel üretim yapmalarını örneğin Salsa Poblana gibi otantik Meksika soslarını kullanarak modern burgerler yapmalarını bekliyorlar. Menüdeki yemeklerde kuralsız füzyon mutfağı, kaotik pişirme teknikleri ve gözünü budaktan sakınmama yaklaşımını görmek istiyorlar.
“İşletmeciler, biricik tat eşleşmeleri ve interaktif yemek deneyimleriyle menülerinde fark yaratmayı amaçlıyorlar. Bu durum, baskın şekilde kırmızı etin tercih edildiği yerlerde bitki ağırlıklı yemekler yaparken zorlayıcı olabiliyor.”
Şef Joanne Limoanco-Gendrano
UFS Arabistan
Lezzet Şoku Tarifleri
Kushi Tabağı
Gündelik, Rahat Tarzdaki Bağımsız Restoranlar İçin
Birden çok kushi’yi ya da şişi bir arada servis etmek, bu trend için biçilmiş kaftan çünkü; çeşitli doku ve lezzetin tek tabakta sunulmasına imkân tanıyor. Bitki ağırlıklı bu tarifte Orta Doğu’ya özgü lezzetler iştah açıcı ideal bir atıştırmalık alternatifi olarak sunuluyor.