Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Mutfağa Dair Hikaye Anlatıcılığı

Duygusal Bağ

Geleneği Yansıtmak

 

Trend Hakkında

Geleneksel yemeklerin bildiğimiz hali değişiyor. Geleneksel yemekleri, bildiğimiz, yaparken ve yerken kendimizi güvende hissettiğimiz yemekler olarak görürdük; oysa şimdi şefin ve restoranın bulunduğu yerin mirasını yansıtacak yeni tariflere alan açıyoruz.

Şefin yemekle olan duygusal bağının, mutfağa dair hikâye anlatıclığıyla aktarılması hem misafirlere kendilerini özel hissettiren hem de tadı özel olan yeni ve canlı yemek deneyimleri sunacaktır.

 

“Burada esas olan yemeği dengelemek, daha sağlıklı, trendlere daha uygun hale getirmek ve sebze miktarını arttırıp nişasta miktarını azaltarak yemeği daha lezzetli hale getirmek.”

“Burada esas olan yemeği dengelemek, daha sağlıklı, trendlere daha uygun hale getirmek ve sebze miktarını arttırıp nişasta miktarını azaltarak yemeği daha lezzetli hale getirmek.”

Şef Sherif Afifi

UFS Mısır

Gelenekten Geleceğe Tarifler

Kuzuk İncik Fatteh

Gündelik, Rahat Tarzdaki Bağımsız Restoranlar İçin

Ağır ateşte pişmiş pâte ve mantar kavurmalı kuzu inciğin hamurla kaplanıp fırında pişirilmiş, iyi dengelenmiş versiyonu. Bu yemeğin geleneksel versiyonu sebzeden çok nişasta içerir. Buradaki ise, firik ve ıspanak gibi güzel malzemelerin kullanıldığı modern bir versiyon.

Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu