Geleneksel Yemekler illa ki sıkıcı ve sıradan olmak zorunda değil…Gelin bu konuya birlikte bakalım. MODERNİZE EDİLMİŞ GELENEKSEL YEMEKLER zamanın silemediği geleneksel yemeklere yeni bir dokunuş getirirken, aynı zamanda kültürel bağları da koruyor. Tüketiciler tabaklarında "ev yemeği" gibi tanıdık bir his ararken, bir yandan da yepyeni, lezzet dolu bir uyum arıyorlar. Bunu sağlamak için tarife yeni malzemeler eklenebilir veya var olanlar değiştirilebilir ya da yepyeni bir tat yaratmak için iki veya daha fazla geleneksel konsept bir araya getirilebilir ya da yemeğin tadını ve dokusunu yükseltebilecek çeşitli teknikler uygulanabilir.
#1 Sebze Kömürlü ve Safranlı Tortellini:
Malzemeler (10 kişilik servis önerisi)
Tortellini:
- 700 g "00" un
- 300 g çok ince öğütülmüş durum buğdayı irmiği
- 7 yumurta sarısı
- 10 yumurta
- 50 g Knorr Professional Saffron Paste
- Beyaz sarap, damak zevkine göre
- Kömürleşmiş sebze, damak zevkine göre
Tortellini Harcı:
- Yağ, gerektiği kadar
- Kereviz, havuç, soğan, defne yaprağı
- 500 g Dana İncik (Osso Buco)
- Tuz ve biber, gerektiği kadar
- 500 ml Knorr Professional Beef Broth Granules
- 100 g Mortadella Bolonez
- 200 g İtalyan Parma jambonu
- 100 g sığır iliği
- Muskat, damak zevkine göre
- 100 g parmesan
- 2 yumurta
Marine Edilmiş Ayva:
- 3 ayva
- 500 ml herhangi bir kaliteli İtalyan şarabı
- 100 g şeker
- 2 kakao çekirdeği
- 10 g sivri biber
- Limon kabuğu
- Adaçayı
- Biberiye
Parmesan Suyu:
- 200 g kavrulmuş parmesan kabukları
- 300 ml maden suyu
Son Olarak:
- Yağ, gerektiği kadar
- Parmesan Suyu
- Dağ çamı yağı
- Toz fındık
- Syrha ve kikuna yaprakları
Hazırlama
Tortelini:
- “00” unu çok ince çekilmiş irmiği yumurta sarısı ve diğer yumurtalarla karıştırın.
- Add Knorr Professional Saffron Paste'i beyaz şarap ile sulandırın, ardından planet mikserin içine dökün.
- Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru iki parçaya bölün: bir parçası kömür ile diğeri ise safranla renklendirilecek
Tortellini Harcı:
- Bir tencerede yağ, kereviz, havuç ve brunoise şeklinde doğranmış soğanı karıştırın.
- Dana osso buco'yu ekleyin ve yüksek ateşte pişirin.
- Defne yaprağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın, son olarak üzerine Knorr Et Suyu tuzu serpin.
- En az 2 saat pişmeye bırakın ve soğumaya bırakın.
- Bir kıyma makinesi yardımıyla sebzeler de dahil olmak üzere güvecin tüm içeriğini çekin.
- Mortadella Bolonez ve İtalyan Parma jambonunu kıyın ve ilik, rendelenmiş muskat, parmesan peyniri ve yumurta ilavesiyle bir karışım oluşturun.
- Taş şeklindeki safranlı tortellini için harcı bir poşete koyun ve silikon kalıpları da bu şekle göre doldurun.
Marine Edilmiş Ayva:
- Ayvaları soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
- Elmaları vakumla ağzı kapatılmış bir pişirme torbasına koyun ve şarap, şeker, kakao çekirdekleri, sivri biber, limon kabuğu rendesi, adaçayı ve biberiyeyi ekleyin.
- %99,9 oranında ağzını kapatın ve buharlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Soğumaya bırakın.
Parmesan Suyu:
- Vakumlu bir torbaya önceden pürmüz ile kavrulmuş parmesan kabuklarını koyun, maden suyunu ekleyin, %99,9 oranında ağzını kapatın ve buharlı fırında 65°C'de 2 saat pişirin.
- Torbayı açın ve içindeki suyu süzün.
Son Olarak:
- Makarnayı kaynar suda haşlayın, ardından bir tavada tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
- Sarı ve siyah çekirdekleri dönüşümlü olarak servis edin.
- Ayva ile yarım küreler oluşturun.
- Parmesan suyunu tabaklara paylaştırın ve garnitürleyin.
#2 Musakkamsı:
Malzemeler (10 kişilik Servis Önerisi)
Kıyma Eti
- 30 g zeytinyağı
- 2 soğan, doğranmış
- 500 g yağsız kıyma
- 3 g baharat
- 10 g Knorr Primerba Garlic
- 150 g Knorr Professional Tomato Sauce Dry Base
- 30 g ketçap
- Biber, tuz, şeker, gerektiği kadar
- 8 g Knorr Professional Beef Bouillion Gel
Sebzeler:
- 1 kırmızı tatlı patates, büyük boy
- 1 patlıcan, büyük
- Un, gerektiği kadar
- Ayçiçek yağı, gerektiği kadar
Krem Peynir:
- 300 g süt kreması
- 5 g Maizena
- 2 g muskat
- 200 g Gravyer, rendelenmiş
- 80 g parmesan, rendelenmiş
- Tuz, biber, gerektiği kadar
Hazırlama
Kıyma Eti:
- Bir tencerede zeytinyağı ile soğanı soteleyin.
- Kıymayı ve diğer malzemeleri ve baharatları ekleyin.
- Bunları kaynatın, ardından 40 dakika pişirin.
Sebzeler:
- Tatlı patatesi haşlayın, ardından soyun ve küp küp doğrayın.
- Patlıcan: Küp küp doğrayın ve una bulayın. Ayçiçek yağında çıtır olana kadar kızartın.
Krem Peynir:
- Süt kremasını Maizena ve rendelenmiş hindistan cevizi ile birlikte kaynatın. Ateşten alın.
- Peyniri ilave edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
- Karışımı krema sifonunun içine dökün.
Çıtır Parmesan Taneleri:
- Bir Silpat üzerine peynir parçalarını rendeleyin (her biri 60 g), ardından 160° C'de 10 dakika pişirin.
#3 Vegan Döner Kebap:
Malzemeler (10 kişilik Servis Önerisi)
Harç
- 2 kg istiridye mantarı
- 2 paket soya yoğurdu, sade
- Zeytinyağı, gerektiği kadar
- 200 g salça
- 2 diş sarımsak
- 1 kg soğan
- Knorr Professional Arabic Spices Mix, gerektiği kadar
- 2 paket The Vegetarian Butcher NoMince
- Panko, gerektiği kadar
- 1 demek maydanoz
- 1 demet taze nane
- 1 kg kırmızı soğan
- 500 g şeker
- Toz paprika, gerektiği kadar
- Kimyon, gerektiği kadar
Wrap:
- Vegan cacık
- 10 pide ekmeği
- Domates çeşnisi
Hazırlama
Harç:
- İstiridye mantarlarını kömür ateşinde çıtır çıtır olana kadar kızartın.
- Vegan yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, sarımsak püresi, soğan püresi ve Knorr Arabic Spices'ı karıştırın.
- Mantarları, The Vegetarian Butcher NoMince'i, pankoyu ve marine sosunu karıştırın ve streç film kullanarak bir rulo haline getirin.
- Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra 45 dakika kaynar suda bekletin ve hemen buz dolu bir kapta soğutun.
- Soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin ve kömür ızgarasında veya tavada ya da fırında kızarana kadar pişirin.
Wrap:
- Vegan cacık, pide ekmeği ve domates çeşnisi ile servis edin.