Elbette lezzetten ödün vermemeyi ilk prensip olarak kabul ederken gereğinden fazla zaman ya da efor harcamak da, mutfaktaki çalışmanı olumsuz anlamda etkileyebilir. Peki, son derece lezzetli ve iştah açıcı görünen tatlıları, zaman tasarrufu ve pratiklik kuralları çerçevesinde nasıl hazırlayabilirsin?
Tatlı reçeteleri içinde kremalı pastalar gerçekten oldukça önemli bir yere sahip. Kremanın dokusu, kıvamı ve lezzeti, reçetesinde yer aldığı her tatlıya leziz bir dokunuş ekler. Sen de misafirlerine birbirinden leziz kremalı pasta çeşitleri sunmak istiyorsan, aşağıda yer alan yaratıcı ve başarı garantili kremalı pasta tarifleri arasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersin? Üstelik bu yolculuğun sonunda, tüm reçeteleri çok daha kolay ve pratik hale getirebilecek bir ipucu da yer alıyor!
Çikolatalı ve Çilekli Rulo Pasta
Kremalı pasta modelleri arasında en popüler olan seçeneklerden biri, hiç şüphesiz rulo pastalardır. Çikolata ve meyve tutkunlarının favori tatlılarından olan bu reçeteyi uygulamak için, öncelikle ağızda dağılan yumuşacık bir kek hazırlayabilirsin. Daha sonra kekin üstüne çilek parçalarıyla zenginleştirdiğin bir krema dolgusu ekleyebilir, keki bir rulo haline getirebilirsin. Son aşamada ise benmari usulü erittiğin çikolatayı kremayla karıştırarak leziz bir sos hazırlayabilir, tatlını misafirlerine sunabilirsin.
Yaş Pasta
Sıra geldi hem klasik hem de son derece popüler bir tarife: Yaş pasta! Kek ve çikolatalı ganajın mükemmel uyumunun yanı sıra, ideal kıvamda ve lezzette bir yaş pasta kreması hazırlamak, bu tarifin en can alıcı noktalarından biridir. Soğuyan kekini ince parçalar halinde ayırdıktan sonra her bir kek katının arasında yaş pasta kreması ve meyve dilimleri ekleyebilir, son olarak pastanı çikolatalı ganaj ile süsleyebilirsin.
Red Velvet Cake
Kremalı pastalar arasında en sıra dışı ve iştah açıcı görünüme sahip alternatiflerden biri de, red velvet cake’dir. Bu kadife dokulu ve rengiyle büyüleyici bir görünüm oluşturan pastayı hazırlamak için kırmızı gıda boyası kullanarak bir pasta keki yapmalısın. Daha sonra mascarpone peyniri, krem şanti ve krema kullanarak leziz bir krema dolgusu hazırlayabilir, pastanı dilediğince süsleyerek servise hazır hale getirebilirsin.
Alman Pastası
Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan Alman pastası, yumuşacık hamuru ve ağızda dağılan krema dolgusu ile misafirlerinin favorisi olmaya şimdiden aday! Hamur katlarının arasını muz ya da çilek gibi mevsim meyveleriyle süsleyebilir, krema dolgusunu krem şanti ve toz fıstık kullanarak zenginleştirebilirsin.
Charlotte Pasta
Fransız mutfağının gözde tatlısı Charlotte pasta, hem sıcak hem de soğuk şekilde servise sunabileceğin harika bir alternatif. Kedi dili bisküvileriyle çevrelediğin ve içinde leziz bir muhallebi barındıran bu pastayı dilersen doğrudan servis edebilir ya da dondurma eşliğinde servise sunabilirsin.
Tuna Dalgası
Almanya ve Avusturya’da sıklıkla tüketilen bir pasta çeşidi olan Tuna dalgası, sade ve çikolatalı kek katmanlarının özel bir krema dolgusuyla birleştirilmesi sonucunda hazırlanır. Kremalı meyve katları için dondurulmuş vişne, frambuaz, çilek ve ahududu gibi meyveleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Kremayı ise ister sade, ister çikolatalı ganaj eşliğinde hazırlayabilirsin.
Chaja Pasta
Hazır dünya mutfağından tatlılara yer verirken, Uruguay’a uzanmaya ne dersin? Özellikle menüye sıra dışı ve çok bilinmeyen bir tatlı eklemek istiyorsan, Uruguay’ın geleneksel pastası olan Chaja’yı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Pasta kekinin arasına yerleştireceğin krema dolgusu ile reçelli ve meyveli bezelerin uyumu, misafirlerini sandığından çok daha fazla etkileyebilir!
Carte d’Or İç Krema ile İmza Niteliğinde Kremalı Pastalar
Her damak zevkine hitap edebilecek, yaratıcı ve leziz kremalı pasta seçeneklerinden bahsettiğimize göre, sıra geldi sana yazının başında söz ettiğimiz ipucunu vermeye şefim! Az önce bahsi geçen tüm reçetelerde, ideal kıvam ve lezzete sahip pasta kremaları hazırlamak son derece önemli bir yere sahip. Sen de bu reçeteleri uygularken Carte d’Or Yeni Buffet Serisi İç Krema’dan yardım alarak hayalindeki kıvamı ve lezzeti kolaylıkla yakalayabilir, mutfakta zaman kazanırken daha hijyenik ve pratik şekilde çalışabilirsin. Üstelik tasarruf ettiğin zaman diliminde servise sunacağın kremalı pastaları çok daha yaratıcı bir şekilde süsleyebilir, misafirlerini görsel açıdan da etkileyebilirsin!