Ticari bir mutfak işletiyorsanız, müşterilerin besin tercihleri ve alerjenler hususunda ayak uydurmak zor olabilmektedir. Hizmet dışı bölümler ve hizmet bölümleri için mutfağınızda alerjenleri yönetmenizi sağlayacak kullanışlı bir kontrol listesi hazırladık.
-
Glüten & alerjen hassasiyeti olan müşterilerinizin taleplerine yanıt vermenizi sağlayacak bir kontrol listesi
- Personel, özel beslenmeler hakkında neler biliyor?
- Personel farkındalığının geliştirilmesi için mevcut bir eğitim programı var mı?
- Devam eden eğitimler ve meydana gelen yeni alerjenlere ilişkin ihtiyaçları göz önünde bulundurabilmek için herhangi bir plan var mı?
- Müşterilerinize reklamınızı yapabilmek için herhangi bir sertifikasyon süreci var mı?
- Ciddi alerjik reaksiyonlar gösteren müşterilerinize yardımcı olabilmek için herhangi bir aksiyon planı var mı?
- Alerjen alternatifli yemekler sunmak için diğer restoranlar neler yapıyor?
Müşterilerle & mutfakta iletişimi sağlamak amacıyla hizmet bölümleri için kontrol listesi
- Müşterilerin özel beslenme gereksinimleri açıkça anlaşılıyor mu?
- Bu gereksinimler mutfak personeline iyice açıklandı mı?
- Mutfak personelinden gelen dönüş sonrasında müşteriye gerekli açıklamalar yapılıyor mu?
- Servisten sonra, mutfak personeli özel talebe için ilgili hususları dikkate aldığını tasdik edebiliyor mu?
- Müşterinin sunumla ilgili ve yemek yedikten sonraki tecrübesi her şeyin doğru yapıldığını tasdik ediyor mu?
- İletişim sürecini daha iyi hale getirebilmek için tecrübe ile gözlenmesi üzerine yönetime tavsiye edilebilecek etkileşimler oluyor mu?
Güvenli glüten & alerjen içermeyen besinlerin hazırlanması için mutfaklara yönelik kontrol listesi
- Gıda ürünü doğru şekilde etiketleniyor mu?
- Menünüzdeki hangi içerikler yaygın olarak alerjik reaksiyonlara neden oluyor?
- Özel besin ihtiyaçları için alternatif olarak kolaylıkla kullanılabilecek besinler bulunuyor mu?
- Özel besin gereksinimlerine ilişkin hangi ürünler/yiyecekler değiştirilemez?
- Çapraz bulaşmayı önlemek için kullanılan özel bir çalışma alanı/mutfak ekipman seti var mı?
- Normal besinleri ile özel besinleri ayıran herhangi bir sistem kullanılıyor mu?
- Özel beslenme gıdaları tasdik edilip restoran çalışanları ile paylaşıldı mı?